Yeşilçam sinemasının usta sanatçısı Cüneyt Arkın, tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybetti. Arkın, hayat verdiği sayısız karakterle Türk sinemasında ve toplumda akıllara kazındı.
Romantik filmlerle başladığı sinema serüvenine aksiyon filmleriyle devam eden Arkın, birçok farklı türde filmde, farklı karakterlere hayat verdi. Kariyeri boyunca westernden komediye, macera filmlerinden toplumcu filmlere kadar farklı türlerde filmlerde yer aldı. Özellikle Tarık Akan'la birlikte başrolü paylaştığı Maden (1978) ve kendisinin yönettiği Vatandaş Rıza (1979), Remzi Jöntürk'ün yönettiği, Mehmet Aydın'ın senaryosunu yazdığı Öğretmen Kemal (1981) filmleri Cüneyt Arkın'ın kariyerinde özel bir yer kaplar.
1964 yılında oynadığı Gurbet Kuşları filminin finalindeki kavga sahnesi, Arkın'ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandırdıktan sonra yine Halit Refiğ'in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi.
Bu dönemde İstanbul'a gelen Medrano Sirki'nde altı ay süreyle akrobasi eğitimi aldı. Burada öğrendiklerini Malkoçoğlu ve Battalgazi serilerinde beyaz perdeye aktararak, Türk sinemasına daha önce hiç örneği olmayan bir tarz getirdi.
12 Mart dönemi sırasında, 4. Altın Koza Film Festivali'nde (1972) jürinin ilk oylamasında Yılmaz Güney'i Baba filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu seçmesine rağmen daha sonra siyasi baskılarla Güney'in yerine, ilk oylamada Yaralı Kurt filmindeki performansıyla ikinci olan Cüneyt Arkın'ı en iyi erkek oyuncu seçti. Bu karara tepki gösteren Arkın ödülü reddetti.
Cüneyt Arkın sinemasına ayrı bir renk getiren, yönetmenliğini Çetin İnanç'ın yaptığı 1982 tarihli Dünyayı Kurtaran Adam zamanla bir kült film haline geldi. 1980'li yıllarda Ölüm Savaşçısı, Kavga, Sürgündeki Adam ve İki Başlı Dev gibi aksiyon filmlerinden sonra, 1990'lı yıllarda polisiye dizilere yöneldi.
300'den fazla filmde baş rol olarak görev almış ve bu anlamda bir rekor kırmıştır.