Eski Baş Ekonomistinden Çarpıcı Döviz Açıklaması! 'Kura Müdahalenin Tablosu'nu Yayınladı

Eski Merkez Bankası Baş Ekonomisti, döviz piyasalarıyla ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu. Kara, paylaştığı bir grafikle '2018'den sonra döviz kuru müdahalelerinin boyutunun giderek arttığını' belirtti.

Akademisyen ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası net rezervlerinin değişimiyle ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu. Eski başekonomist, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, grafiklerin 2018'den sonra döviz kuru müdahalelerinin arttığını gösterdiğini belirtti.

Kara, paylaşımında, Türk Lirası'na olan güvenin tesis edilmesinin önemine vurgu yaptı. Bu güvenin, düşük ve istikrarlı bir enflasyonla sağlanabileceğini ifade etti.

Hakan Kara, paylaştığı grafikle 2018'den bu yana döviz kuru müdahalelerinin arttığını vurgulayarak, sorunun çözüm yolunun TL'ye olan güveni sağlamak olduğunu belirtti. Kara, "Bu tabloyu düzeltmenin yolu TL'ye güveni tesis etmektir. O da düşük ve istikrarlı enflasyonla mümkün" dedi.

Kara, devamındaki paylaşımda şunları söyledi: "İktisadi Yönelim Anketi'nde, firmaların gelecek üç aydaki satış fiyat beklentisinde sınırlı bir iyileşme görülüyor, ancak iç piyasa siparişlerinde ılımlı bir yavaşlama dikkat çekiyor. Bu dengelenme açısından olumlu olsa da, enflasyonu hedeflere çekme konusunda henüz yeterli değil."

Kara, dünkü Merkez Bankası Faiz Politikası ile ilgili paylaşımında da çarpıcı bir değerlendirme yapmıştı:

Kara'ya göre, Merkez Bankası, KKM politikası kapsamında seken adam olarak adlandırılan ekonomik sorunları kontrol altına alırken, aynı zamanda sermaye girişlerini yönetme, kredi genişlemesini yavaşlatma ve piyasadan likiditeyi çekme gibi bir benzetmede bulundu.

Finans Haberleri