Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Fatma Hülya Yıldız'ın 2'nci duruşması sona erdi: 15 Ocak'a ertelendi

Mehmet Nevzat Yıldız tarafından 9 Ağustos 2019 günü öldürülen Fatma Hülya Yıldız'ın 2'nci duruşması bugün görüldü. Dava 15 Ocak saat 09.30'a ertelendi.

halktv.com.tr Haber Merkezi

PTT'de dağıtım görevlisi olarak çalışan Fatma Hülya Yıldız, hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttığı evli olduğu Mehmet Nevzat Yıldız tarafından 9 Ağustos 2019'da öldürülmüştü. 

Fatma Hülya Yıldız'ın ölümüne ilişkin görülen davanın ilk duruşmasında, sanık olarak yargılanan Mehmet Nevzat Yıldız için hazırlanan iddianame kapsamında savcılık Türk Ceza Yasasının 82.maddesi uyarınca "nikahlı eşini tasarlayarak öldürmek, canavarca bir hisle insan öldürmek" ve "bir suçu gizlemek amacıyla insan öldürmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet cezası istemişti. 

Davanın 2'nci duruşması ise bugün saat 09.30'da başladı. Tutuklu yargılanan Mehmet Nevzat Yıldız'ın "canavarca hisle insan öldürme" suçundan ceza alması bekleniyor. 

Duruşma ertelendi

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden Avukat Barış Özbay, duruşmadan şunları aktardı: "Suçlamaları reddeden sanık, ilk duruşmasındaki yaptığı savunmaya ek savunmalar yaptı. Müştekilerin ve tanıkların dinlendiği duruşma, 15 Ocak saat 09.30'a ertelendi."

Bir dahaki duruşmada ise dinlenilmeyen tanıkların dinleneceği belirtildi.

 

 

 

Türkiye Haberleri