Zorlu'dan İsrail açıklaması

Zorlu Enerji, İsrail ordusuna ait üslere elektrik sağlayan Dorad Energy ile ortaklıklarına ilişkin kamuoyunda çıkan haberlerin ardından açıklama yaptı.

Zorlu Enerji Grubu, 2003 yılından bu yana İsrail'de ortaklık yaptığı Dorad Doğal Gaz Santralı'ndaki yüzde 25 hissesini portföyünden çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, İsrail'deki Ashdod ve Ramat Negev Doğal Gaz Santralları'ndaki hisselerin satış ve devir işlemlerinin Mayıs ayında tamamlandığı belirtildi.

Zorlu Enerji'nin yüzde 25 azınlık hissedarı olduğu Dorad Gaz Santralı'nda hiçbir karar alma ve aldırma yetkisinin olmadığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail kanunları uyarınca yönetilen Santralde, diğer ortakların çoğunluk oluşturarak aldığı herhangi bir karar üzerinde de etkili olmamız mümkün olmamaktadır. Ashdod ve Ramat Negev Doğal Gaz Santrallerinde gerçekleştirdiğimiz devirler gibi Dorad Santralindeki hisselerimizi de yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızı gözeterek portföyümüzden en kısa sürede çıkarmak üzere çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Gelişmeleri eksiksiz ve zamanında kamuoyu ile paylaşacağız.

Otuz yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren ve ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınma planlarına e​​​​​​​nerji sektörü gibi stratejik bir alanda hizmet eden şirketimize ve grubumuzun diğer şirketlerine yönelik itham ve yorumların bu çerçevede sağduyuyla değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Özellikle sivil ve masum insanların yaşadıklarından dolayı tüm ülkemiz gibi son derece üzüntü duyuyor, bir an önce barışa kavuşulmasını gönülden diliyoruz."

​​​​​​​

NE OLMUŞTU?

İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF) elektrik sağlayan Dorad Energy ile IDF arasındaki anlaşmanın yenilendiği haberi, İsrailli The Jerusalem Post tarafından yayımlandı. Haberde, Dorad Energy'nin yüzde 25 hissesinin Zorlu Enerji'ye ait olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Türkiye'nin Nisan ayında İsrail'le ticareti kesme kararı almasına rağmen, Dorad Energy ile IDF arasındaki sözleşmenin uzatıldığı belirtilmişti.

Ekonomi Haberleri