Ziraat Finans Grubu'na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ekonomik olarak zor günler geçiren Simit Sarayı'nın %51 hissesini devralmak için Rekabet Kurulu'na başvuruda bulundu.
Kavukçu Yapı tarafından Ziraat GSYO'ya devredilecek
Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, işlem kapsamında mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Simit Sarayı sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20.7 milyon adedi Kavukçu Yapı tarafından Ziraat Girişim Sermayesi’ne devredilecek. Eşzamanlı olarak sermaye artırımına ilişkin yapılacak genel kurul sonucunda Ziraat Girişim ihraç edilecek emisyon primli payları iktisap etmek suretiyle Simit Sarayı’nın sermayesindeki payların toplam %51’ini elde etmiş olacak.
Simit Sarayı, Haluk Okutur, Abdullah Kavukçu ve Mehmet Tarakçı tarafından 2002 yılında kuruldu.
Ziraat GSYO geçen sene kasım ayında kuruldu
Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Ziraat GSYO), Ziraat Finans Grubu'nun yeni üyesi olarak 8 Kasım 2018 tarihinde kuruldu. Şirketin büyüme potansiyeli öngörülen girişimlere finans desteği ile ortak olarak, bu girişimlerin ihtiyacı olan ivmeyi yaratıp, büyümelerini sağlamayı hedefliyor. Ortak olduğu girişimlere, finans desteğinin yanında, pazarlama yöntemleri iyileştirmeleri, kurumsal ve stratejik plan alanlarında da destek vererek, sektör bazında güçlenmelerini de sağlamayı amaçlıyor.
Simit Sarayı'nda kriz
Sokak simidini kurumsallaştırarak dünya pazarına açmayı hedefleyerek 2002 yılında kurulan Simit Sarayı; yurt dışında ABD, İngiltere, Dubai, Sırbistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde birçok mağaza açtı.
Devletten teşvik alarak açılan şehirlerin en işlek yerlerinde yüksek kiralarla açılan mağazalar, istenilen düzeyde cirolara ulaşamadı ve şirket her geçen gün ekonomik krize doğru sürüklendi.
Hedefleri; ABD'de 500, İngiltere'de 100, Cezayir'de 50 mağazaydı
2012 yılından sonra yurt dışına açılan Simit Sarayı'nın patronu Abdullah Kavukcu, hedefinin ABD'ye 500 mağaza açmak olduğunu söylemişti.
Kavukcu, 2018 yılında yaptığı açıklamada ise Londra'da 22 mağazalarının olduğunu bu sayısı 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söylemişti.
Simit Sarayı'nın Cezayir'deki hedef ise 50 mağazaydı.