Zara'dan Türkiye'den çekileceği iddialarına flaş yanıt

İspanyol moda devi Zara’nın da dahil olduğu Inditex grubu, Türkiye pazarından çekileceği yönündeki iddialara yanıt verdi. Şirket yetkilileri, Türkiye'de uzun vadeli büyüme planları olduğunun altını çizdi.

Dünyanın en büyük hazır giyim perakende gruplarından biri olan Inditex, Türkiye'deki faaliyetlerine devam edeceğini ve hem üretim hem de perakende alanlarında büyümeye odaklandığını açıkladı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan bir habere göre, Türkiye’den çekilecekleri yönündeki söylentilerin aksine, Inditex Türkiye yöneticileri, Türkiye pazarında kalıcı olduklarını belirtti.

ORTEGA'NIN ŞİRKETİ, TÜRKİYE'DEKİ YATIRIMLARINI GÜÇLENDİRECEK

Amancio Ortega tarafından kurulan ve Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Oysho, Bershka gibi markaları bünyesinde barındıran Inditex, 2023 itibarıyla 77.3 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanları arasında yer alıyor. Yetkililer, Türkiye'den çekilme haberlerinin sıkça gündeme gelmesine tepki göstererek, Türkiye'nin kendileri için stratejik bir pazar olduğunu vurguladı. Şirket, Türkiye'de yeni mağazalar açma ve mevcut mağazaları yenileme planlarıyla yoluna devam edeceğini belirtti.

"Türkiye, bizim merkezimiz için kritik öneme sahip bir pazar. İspanya'ya olan yakınlığı ve yüksek kaliteli üretim kapasitesiyle Türkiye, uzun süreli işbirliklerimizin merkezi durumunda. Burada üretimi artırarak ve perakende ağımızı genişleterek büyümeye devam ediyoruz. Bu yıl 14 mağazamızı yenileyip genişletirken, 10 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz" şeklinde açıklama yapan şirket yetkilileri, Türkiye'nin Inditex için önemini bir kez daha teyit etti.

TÜRKİYE, INDİTEX'İN EN BÜYÜK TEDARİKÇİLERİNDEN BİRİ

Yetkililer, Türkiye'nin Inditex için en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Pandemi sonrası dönemde Türkiye'den yapılan alımların artarak devam ettiğini ve Türkiye’nin Inditex'in en büyük tedarikçileri arasında ilk üçte yer aldığını ifade eden şirket, bu işbirliğinin güçlenerek süreceğini açıkladı.

Inditex, Türkiye’deki tedarikçileri ve çalışanlarıyla birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, Türkiye pazarına olan bağlılıklarını bir kez daha vurguladı.

Ekonomi Haberleri