Zamlı Emekli Maaşı Hesaplara Ne Zaman Yatacak?

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Peki zamlı emekli maaşı hesaplara ne zaman yatacak?

En düşük emekli maaşı muamması çözüldü. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL artırılarak 12 bin 500 oldu.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olduğunu açıkladı. Yeni zamlı maaşından 2024 Temmuz-Aralık döneminde etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 707 bin kişi. Bütçeye maliyeti ise 33 milyar 200 milyon oldu.

Peki zamlı emekli maaşı hesaplara ne zaman yatacak?

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

SGK emeklileri, tahsis numaralarının son hanesine göre maaş alıyor. Son rakamı 9 olanlar her ayın 17'sinde; 7 olanlar 18'inde; 5 olanlar 19'unda; 3 olanlar 20'sinde ve 1 olanlar ise her ayın 21'inde maaş almaya hak kazanır.

Güler, emekli maaşı için düzenlediği basın toplantısında basın mensupları, yeni zamlı maaşının hesaplara ne zaman yatacağını sordu.

Güler o soruya şu yanıtı verdi:

"Bunun kanunlaşma süresi var. Yürürlük süresini herhangi mağduriyet oluşmaması için düzenleyeceğiz. Önce komisyon, komisyondan sonra genel kurul, kanunlaştıktan sonra yürütme maddesini bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde yarından itibaren düzenleyeceğiz."

Ekonomi Haberleri