Zam geldi: 100 lira oldu

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine zam yapılması için toplanılan İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı sona erdi. Toplantıdan yüzde 13 ila 20 arası değişen zam kararı çıktı.

Artan akaryakıt giderleri ve çalışan ücretlerini gerekçe gösteren belediye iştirakleri fiyatları artırma yoluna gidiyor. Ankara, Bursa gibi büyük şehirlerin UKOME toplantılarından çıkan zam kararı sonrası bir toplu taşıma zammı haberi de İBB'den geldi.

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) temmuz ayı toplantısında toplu ulaşıma zam kararı çıktı. İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 13 ila yüzde 20 arasında zam yapılırken taksi ücretleri de arttı.

TAKSİMETRE AÇILIŞ ÜCRETİ 100 TL OLDU

Taksilerde taksimetre açılış ücreti yüzde 22,19 zamla 24,55 liradan 30 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 17,61 liradan 20 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 195,63 liradan 235 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 90 liradan 100 liraya çıktı.

CNBC-e'de yer alan habere göre, zam oranının daha da arttırılması için teklifin yeniden alt komisyona gideceği bildirdi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise zam oranlarına itiraz etti.

Eyüp Aksu, “Esnafı hiçe sayan teklifi kabul etmiyoruz. Bu maliyetlerle kontak kapatırız” ifadelerini kullandı.

Zamlı tarife 28 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

TAKSİCİLERİN TEKLİFİ YÜZDE 30

Taksicilerin yüzde 30 zam istediği, İBB'nin teklifini yüzde 19'a yükselttiği öğrenildi.

Müzakerelerin sonuç vermemesi nedeniyle ilk oran olan yüzde 13 UKOME oylamasında kabul edildiği aktarıldı.

Ekonomi Haberleri