Yıllık 62 milyon euro cirosu olan Türk devi satıldı

Çin'den sonra Türkiye'ye dev bir yatırım hamlesi de İsveç'ten geldi. Miliyarlarca dolar ile ülkeye giriş yapan şirket, yıllık 62 milyon euro cirosu olan Türk devini satın aldı.

Çin'e özel uygulanan ek verginin kaldırılması ile Çinli dev şirketler peş peşe Türkiye'ye yatırım yapacağını açıklamıştı. Çinlilerden sonra dev bir yatırım haberi de İsveç'ten geldi.

Dünya’dan Kerim Ülker'in haberine göre, İsveçli Investment AB Latour, Türkiye'nin en büyük asansör şirketlerinden olan Arkel'i satın aldı. İsveç devi böylelikle Türkiye’ye giriş yaptı.

Söz konusu satış işlemi İsviçreli Schindler'in Omsan'ı satın almasından sonra asansör sektörünün ikinci büyük el değiştirmesi olarak dikkat çekti.

SATIŞ DETAYLARI

Arkel'in %100 hissesini satın alarak şirketin tamamına sahip olan Investment AB Latour'un İşveç Borsası'na satışa ilişkin yaptığı açıklamada 400'den fazla çalışanı olan Arkel'in yıllık 62 milyon euro cirosu olduğunu bildirdi.

Satış işlemine ilişkin açıklamalarda bulunan Innovalift CEO'su Andrea Veggian, "Bu satın alma ile Innovalift'in kontrol sistemleri ve ilgili asansör bileşenleri alanındaki konumunu güçlendiriyoruz ve yeni coğrafi pazarlara erişim sağlıyoruz. Arkel'i daha da büyütmek ve geliştirmek için tüm çalışanlarla işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.

Ekonomi Haberleri