Yerlere Döküldü, Boykot Edildi! Coca Cola Hisseleriyle İlgili Borsada Şaşırtan Gerçek

İsrail-Hamas çatışmasının ardından İsrail malı olduğu iddialarıyla sokaklara dökülen Coca Cola'nın hisseleri borsada ilk beşte.

Coca-Cola, Ortadoğu'daki gelişmelere rağmen borsada yükselişe geçti.

Şirketin Türkiye'deki hisse senedi, haftalık bazda %13 artışla 418 liradan 429 liraya yükselerek rekor seviyeye ulaştı.

Bu artış, Coca-Cola'nın Ortadoğu'daki gelişmelerden olumsuz etkilenmediğini ve yatırımcıların şirketi hala cazip bulduğunu gösteriyor.

İsrail-Filistin çatışmaları sonrası özellikle Türkiye'de yere dökülerek boykot edilen Coca Cola borsada haftanın en çok kazandıran hissesi oldu.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarının ardından İsrail-Filistin hattında çatışmalar sürerken birçok yerde protesto ve boykotlar yapıldı.

Sosyal medyadaki boykot çağrıları sonrası özellikle Türkiye'de birçok kişi İsrail menşeli olduğu gerekçesiyle Coca Cola satın alarak yere döktü.

Ancak bu gelişmeler yaşanırken Coca Cola'nın Borsa İstanbul'da kasım ayının ilk haftasında yatırımcılarına en çok kazandıran hisse olduğu ortaya çıktı.

Kasım ayının ilk haftasında borsada yatırımcılara en çok kazanç getiren hisse senedi CCOLA oldu. Haftalık bazda yüzde 13 yükselen hisse senedi 418 TL’ye çıktı. Hisse senedi hafta içinde 429 TL’ye kadar çıktı ve rekor seviyesini gördü.

Ekonomi Haberleri