Yatırımcılar dikkat! Piyasa hareketlendi

Fed Başkanı Powell, para politikasında bir ayarlama yapılmasının zamanının geldiğini belirtti ve "Enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda olduğuna olan güvenim arttı" ifadelerini kullandı. Powell’ın açıklamasından sonra piyasada önemli bir hareketlilik gözlemlendi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

İş gücü piyasasının artık "aşırı ısınmış" olmadığına dikkati çeken Powell, koşulların Covid-19 pandemisi öncesinden daha az sıkı olduğunu belirtti.

Risk dengesinin değiştiğini, iki tarafın da bunlara dikkat ettiklerini belirten Fed Başkanı, "Enflasyona yönelik yukarı yönlü riskler azaldı. İstihdam için aşağı yönlü riskler ise arttı" diye konuştu.

İşsizliğin keskin olarak artmasından kaçınarak fiyat istikrarını yeniden sağlamada önemli mesafe alındığını belirten Powell, enflasyonun artık hedefe yakın olduğunu işaret ederek ekledi:

"Enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda olduğuna olan güvenim arttı."

İş gücü piyasasının aşırı ısınmış durumdan aksine döndüğünü belirten Powell, iş gücü piyasası koşullarında daha fazla soğuma aramadıklarını kaydetti.

Para politikası ayarlaması için zamanın geldiğini dile getiren Powell, şunları kaydetti:

"Hareketin yönü açık, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacak. Fiyat istikrarına doğru daha fazla ilerleme kaydederken güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Powell, politika faizinin mevcut seviyesinin, iş gücü piyasası koşullarında istenmeyen daha fazla zayıflama riski de dahil olmak üzere karşılaşılabilecek her türlü riske yanıt vermek için yeterli alan sağladığını söyledi.

Ekonomi Haberleri