Yabancılar Antalya'dan Sonra Gözünü O Şehre Dikti: Kapış Kapış Arsa ve Tarla Satın Alıyor

Yabancı yatırımcıların ilgisini turistik bölgelerden koparıp tarım arazilerine yönlendirmesi endişe yaratacak boyutlara ulaştı.

Son zamanlarda, yabancı yatırımcıların tarımsal potansiyeli yüksek bölgelerdeki arazilere olan ilgisi dikkat çekiyor. Özellikle Afyonkarahisar'ın bereketli toprakları ve tarımsal üretimdeki potansiyeli, uluslararası yatırımcıların radarına girmiş durumda. Bu durum, turistik bölgelerin ötesine geçerek tarım arazilerini de kapsayınca, Türkiye'de endişelerin artmasına neden oldu.

Afyonkarahisar'ın köylerinde yaşayan muhtarlar ve bölge halkı, tarım arazilerinin yabancı şirketlere satılmasına tepki gösteriyor.

1 YILDA BİN DÖNÜM ARAZİ SATILDI

Yenigün Gazetesi'nden Nurcan Etik'in aktardığına göre Afyonkarahisar'ın köylerinde muhtarlar, tarım arazilerinin yabancı şirketlere geçmesine tepki göstermeye başladı. Üçkuyu Muhtarı Mustafa Karaca, köylülerin yaklaşık 40 bin dönüm arazisi olduğunu belirterek, son bir yılda bin dönüm arazinin şirketlere satıldığını söyledi. Kara, şirketlerin arazileri aldıktan sonra birbirlerine devrettiğini, bu yüzden arazilerin asıl sahiplerinin kim olduğunun anlaşılmadığını ifade etti.

Karakışla Muhtarı Kâmil Sert ise, köylerinde neredeyse arazi kalmadığını söyleyerek tarım arazilerinin sürekli el değiştirdiğinden dert yandı. Sert, arazilerin kimlere satıldığının takibinin ise yapılamadığını belirtti.

Sert, köylerinin Konya ili sınırdaş olduğunu söyleyerek Konya'ya bağlı köylerde satılacak arazi kalmadığını anlattı. 10-12 kilometre uzaklıktaki bir köyde yabancı şirketlerin 3 bin dönüm arazi satın aldığını söyleyen Sert, tarım köylülerinin ise tedirginlik yaşadığını belirtti.

Ekonomi Haberleri