Vestel'den Almanya hamlesi: e-ticaret atılımı geldi

Türkiye'nin en değerli markaları arasında ilk üçte yer alan Vestel, şirketin küresel büyüme hedefleri doğrultusunda önemli bir adım attı. Şirket kuracağı e-ticaret sitesini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Vestel, Almanya'da markasını güçlendirmek için Berlin'de bir mağaza açacak ve tüm ülkeye ürün satışı yapacak bir e-ticaret sitesi kuracak.

Şirketin KAP açıklaması şöyle;

"Zorlu Holding şirketi Vestel’in açıklamasında; küresel büyüme stratejisi paralelinde, şirketin bünyesindeki markalarla, ilgili uluslararası pazarlarda aktif olarak yer alması ve tanınırlığının artırılması hedefleri doğrultusunda; şirketin Vestel Ticaret A.Ş. üzerinden %100 dolaylı bağlı ortaklığı Vestel Holland B.V. bünyesindeki Almanya şubesi “Vestel Holland B.V. Germany Branch Office” tarafından, ürün ve hizmetlerimizin tüketicilere doğrudan da sunulması stratejisiyle, satış, pazarlama, reklam, tanıtım ve benzeri faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla, Almanya’nın Berlin şehrinde, şirketin global ana markası olan Vestel’e ait bir mağaza açılmasına ve çok kanallı satış ve/veya pazarlama (omnichannel) yaklaşımını destekleyecek şekilde, Almanya’nın tüm şehirlerine ürün ve hizmet sağlayacak bir e-ticaret internet sitesi kurulmasına karar verildiği belirtildi."

Ekonomi Haberleri