Yüksek enflasyon, artan maliyetler iğneden ipliğe her kaleme zammı beraberinde getirdi. Normal bir restoranda kişi başı yemek 300 lirayı buluyor.
Dünya'dan Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre restoranlarda maliyetlerinin artması sonucu dışarıda yemek yiyenlerin sayısını da düşürüyor.
Sektör temsilcileri, son 6 ayda müşteri sayısında yüzde 20 azalma yaşandığını ifade ediyor. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, "Artan fiyatlardan dolayı özellikle son altı ayda müşteri kaybında yüzde 20’ye yakın düşüş yaşanıyor" dedi.
ÇİĞKÖFTE 80 LİRA, MARUL 30 LİRA
İstanbul Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Sayit Karabağlı ise "Bir adet marulun fiyatı 30 lira, çiğköftenin yanına bir tane marul koyuyoruz. Çiğköfte 80 lira, marul 30 lira. Vatandaş da biraz daha yeşillik getir dediğinde ve ekstra yaptığınız anda bir daha müşteri gelmiyor" dedi.