Uzmanı tarih verdi: Borçlar için yeni yapılandırma geliyor!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, vergi ve SGK borçları için getirilecek yeni yapılandırma düzenlemesini değerlendirdi. Cenkci, bu düzenlemenin ekonomik krizin etkisi altındaki vatandaşlar için kritik bir fırsat sunduğunu belirtti.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, yaklaşan vergi ve SGK borcu yapılandırmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Halktv.com.tr'ye bilgi veren Cenkci, ekonomik krizle mücadele eden vatandaşlar için bu yapılandırmanın ciddi bir rahatlama sağlayabileceğini ifade etti.

EKONOMİK KRİZİN ETKİLERİ

Mehmet Akif Cenkci, vergi borçlarını ödeyemeyen milyonlarca vatandaşın, yeni yapılandırma düzenlemesiyle umutlanacağını söyledi. Cenkci, 1,5 trilyon TL’ye yaklaşan tahsil edilemeyen vergi borçlarının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gündeminde olduğunu ve bu borçların yapılandırılmasının vatandaşlar için büyük önem taşıdığını belirtti.

PEŞİN ÖDEME TEŞVİKİ

Cenkci, Ekim ayında Torba Yasaya eklenecek maddeyle yapılacak düzenlemelerin, peşin ödemede büyük indirimler sağlayarak vatandaşları teşvik etmeyi amaçladığını söyledi. Ancak, bu teşviklerin başarılı olabilmesi için doğru planlanması gerektiğini vurguladı. "Peşin ödeme kolaylıkları sunulması, yapılandırmanın başarısı için kritik" dedi.

BELEDİYELERİN BORÇLARI

Cenkci, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan tarafından CHP’li belediyelerin SGK borçlarının açıklanmasıyla başlayan tartışmalara da değindi. AKP’li belediyelerin de SGK’ya olan borçlarını vurgulayan Cenkci, "Bu yeni yapılandırma düzenlemesi, belediyelerin de SGK borçlarını ödeme konusunda önemli bir fırsat sunacak" dedi.

KAPSAMLI YAPILANDIRMA BEKLENTİSİ

Cenkci, getirilecek yeni düzenlemenin kapsamlı olması gerektiğini ifade etti. Vergi borçları, SGK prim borçları, genel sağlık sigortası borçları gibi birçok kamu borcunun yapılandırma kapsamında yer almasının, borçlu vatandaşlar için büyük önem taşıdığını belirtti. "Bu yapılandırma ile hem vatandaşlar hem de kamu kurumları rahat nefes alabilir" dedi.

CENKCİ'DEN UYARILAR

Mehmet Akif Cenkci, yeni yapılandırma düzenlemesinin önemli bir adım olduğunu ancak bununla birlikte vatandaşların borçlarını ödeyebilmesi için ekonomik koşulların iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Cenkci "Yapılandırma, borçlular için bir fırsat olabilir ancak uzun vadede sürdürülebilir çözümler sunulmalı" diye ekledi.

Ekonomi Haberleri