Uzman İsimden Kritik Altın Açıklaması: Perşembe Günü Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak!

Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte İslam Memiş'ten yeni uyarılar geldi. Finans analisti İslam Memiş, gram altın ve ons altın ile ilgili olarak perşembe gününe dikkat çekerek, güncel altın fiyatlarında olası gelişmeleri aktardı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ''Bu haftayı ikiye ayıracağız'' diyerek altında yaşanacak yeni gelişmeleri aktardı. Memiş, haftanın önemli başlıklarının altın fiyatları üzerindeki etkilerini tek tek anlattı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'dan gelecek değerlendirmelere dikkat çeken İslam Memiş, para piyasalarında yeni fiyatlamalara neden olacak gelişmeleri yorumladı.

ALTINDA PERŞEMBE UYARISI

Altın fiyatları, ABD istihdam verilerinin ardından Cuma günü kazançlarını artırdı. Ons altın fiyatı geçen hafta yüzde 2,8 artışla 2 bin 392 dolara yükseldi. Bu hafta da altını etkileyecek önemli gelişmeler yaşanacak.

İslam Memiş, salı günü Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları ile perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verisine dikkat çekti. Altının ons fiyatı, bir süredir düşüş yaşayan gram altın fiyatını da yukarı çekti.

'BU HAFTAYI İKİYE AYIRACAĞIZ'

Memiş, “Bu haftayı ikiye ayıracağız; Perşembe’den önce ve Perşembe’den sonra” diyerek altın yatırımcılarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.
İslam Memiş, tv100’de yayınlanan “Altın fiyatları ne olur, Bitcoin tekrar yükselir mi?” başlıklı yazısında şu açıklamalarda bulundu: Altında Yeni Fiyat Beklentisi Oluştu

“Küresel piyasalar bu hafta ABD enflasyon verisi ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarını yakından takip edecek. Bu gelişmeler para piyasalarında yeni fiyatlamalara neden olacak. Bu haftayı ikiye ayıracağız; Perşembe’den önce ve Perşembe’den sonra.”

ALTINDA YENİ FİYAT BEKLENTİSİ OLUŞTU

Küresel piyasalar bu hafta ABD enflasyon verisi ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları önemli olacak. Bu gelişmeler para piyasalarında yeni fiyatlamalara neden olacak diyen İslam Memiş bu nedenle bu haftanın perşembe gününden ve sonra olarak ikiye ayrılacağını belirtti.

Ons altın, 2 bin 391 dolar seviyesinden haftayı bitirdi. ABD verisi sonrası 2 bin 350-2 bin 400 dolar aralığında bir banda yerleşti. Bu hafta 2 bin 350-2 bin 400 dolar aralığını takip edeceğim.

GRAM ALTIN ONS ALTININ PEŞİNDEN GİDİYOR

Gram altın yatırımcısı ons’u takip etmeye etmeli diyen Memiş, kendisinin takip edeceği bant aralığın 2 bin 420-2 bin 520 lira aralığı olacağını söyledi. Bunun nedeni olarak ise ons altında yaşanan dalgalanmalar ve bu dalgalanmalar neticesinde gram altın fiyatlarında açıklan makas aralığı olduğunu belirtti.

TEMMUZ YÜKSELİŞ AYI OLACAK

Temmuz ayının altın fiyatlarında yükseleceğine değinen İslam Memiş, yatırımcılarına altının alım fırsatı olarak görmeye devam edeceği belirtti.

Ekonomi Haberleri