Uzman İsim Tarih Vererek Açıkladı! Gram Altın 2900 TL'ye Çıkacak

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, temmuz ayı itibarıyla gram altın için rekor haberleri vermişti. Bu sefer ise Memiş 'Satış' değerlendirmesinde bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında kısa vadede 2700 TL orta vadede ise 2900 TL için tarih verdi. İslam Memiş, yatırımcılara altını satmak için tek bir şartın olduğunu söyledi ve o şartı açıkladı.

İlk olarak Borsa İstanbul ile ilgili bilgiler veren Memiş,"Borsa İstanbul 11 bin 155 puanda. 0.82'lik değer artışı var. Borsada 11 bin puan üzerinde tutunma çabası var. Senetlerde bekleyenler sabırla beklemeye devam edecek. Yükselişler cılız kalmaya devam ediyor" dedi.

Borsadan sonra dolar kurunu değinen Memiş, "Dolar kuru 33 lira üzerine yerleşti. Yılın ikinci yarısında dolarda pozitif beklentimiz devam ediyor. Euro/dolar paritesinde kar satışları var. 1.0850 ve 1.0950'yi takip edeceğiz. Buralar destek ve direnç seviyesidir" dedi.

İslam Memiş, "Ons altın 2448 dolarda. Ons altın tarafında 2400 - 2450 dolar aralığı geçerliliğini koruyor. 2350 dolar destek seviyesi ama önce kademeli olarak 2400, 2380, 2360 gibi rakamların görülmesi lazım. Güçlü duruşunu korumaya devam ediyor. Kar satışları zaman zaman gelecektir ama orta ve uzun vadede yıl sonuyla alakalı 2600 dolar nokta atışı, devamında 3000 dolarla alakalı beklentilerimiz devam ediyor" dedi.

Memiş, şöyle devam etti: "2024 yılı altın yılı sloganımız vardı ocak ayında. Gram altında özellikle temmuz ayını bekliyorduk. Haziranda yalvarmıştım, her ay yeni rekor tazeleyen altınla karşı karşıya kalacaksınız uyarılarım vardı. Gram altın 2615 liraya kadar yükseldi serbest piyasalarda. Ons altını takip ediyoruz gram altın için.

'ONS ALTIN NEREYE, GRAM ALTIN ORAYA'

Ons altın nereye, gram altın oraya. Mutlaka ons altında kar satışı göreceğiz ama gram altındaki geri çekilmeler burada sınırlı kalır. Aynı oranda gram altın geri çekilmez. Dolar güçlü durduğu için gram altın tarafındaki geri çekilmeler cılız kalır. Elinde gram altın bulunduranlar ev almayacaksa, araba almayacaksa, tarla almayacaksa beklemeye devam etmeli. Malına sahip çık. Radarımızda 2700 seviyesi var gram altında. Temmuzda dananın kuyruğu koptu. Yakın zamanda 2700, bir sonraki ay 2800, bir sonraki ay 2900 lira seviyesi var gram altında.

EV ALACAKLAR İÇİN UYARI!

Ev alacaksan altını sat. 2 aylık bir süreciniz var ev almak için. 2 ay sonra, eylül itibarıyla, Fed ve diğer merkez bankaları faiz indirecek. Konut tarafında yükselişler tekrar başlayacak. Bugün 3 milyona alabileceğin ev 3.5 milyon TL olacak muhtemelen. Gram altın da kısa vadede o kadar getiri sağlamayacak. O yüzden ev almak için elinde altın ve gümüşün varsa bir an önce evini alman lazım. Eylül ayı itibarıyla konut fiyatları yükselecek. Emlak balonu patlayacak diyen kişilerin gazına gelenler açıkta kalıyor."

Ekonomi Haberleri