Uzman İsim Çok Net Konuştu: "Çeyrek Altın O Tarihte 5 Bin Liraya Yükselecek"

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, enflasyon verilerinin ardından tarihi seviyelere yükselen altın fiyatlarına ilişkin yatırımcılara uyarıda bulundu. Memiş, bu gece altın sahipleri için çok önemli bir gelişme yaşanacağını belirterek, yatırımcılara "hazırlığa başlayın" ifadelerini kullandı.

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından paylaşılan TÜFE verilerinin beklentilerin altında gelmesi, ekonomi piyasalarında hareketliliğe neden oldu.

Uluslararası finans piyasaları, verilerin ardından Fed'in eylül ayı itibarıyla faiz indirimi yapmasını fiyatlamaya başlarken, bu durum altın ve gümüş fiyatlarında çok hızlı yükselişlerin görülmesine neden oldu.

Karar sonrası 40 dolar birden yükselerek 2415 dolara fırlayan ons altının yanı sıra tüm emtialar değerlenirken, ekonomist İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanacaklara ilişkin dikkat çeken uyarılarda bulundu.

İşte Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Gelelim ons altın tarafına. Küresel piyasalar için haftanın en önemli verisi açıklandı. Nihayetinde dün saat 15.00'de ABD'deki TÜFE verisi geldi ve yüzde 3,1 olarak açıklanan enflasyon yüzde 3 seviyesinde geldi. Bu veriyle birlikte dolar karşısındaki tüm varlıklarda ciddi bir yükseliş yaşandı.

Şu anda ons altın 2417 dolar seviyesinde. Veri açıklanmadan önce ons altın 2380 dolar seviyesindeydi. Burada yaklaşık 40 dolarlık bir yükseliş gördük. 2400 doların üzerinde kalıcı olmak isteyen bir ons altın var artık. Bundan sonraki bant aralığımız 2400-2450 dolar seviyesi olacak.

ALTIN BU GECE O SEVİYEYİ GÖRÜRSE DİKKAT

Ons altın cuma günü haftalık kapanışta 2400 doların üzerinde olursa, artık resmi olarak diyeceğiz ki bizim takip edeceğimiz bant aralığı 2400-2450 dolar aralığı. Neden bu kadar fazla altın fiyatları yükseldi? Çünkü ABD Merkez Bankası'nın (Fed), Eylül ayı itibarıyla faiz indirimine başlayacağını piyasalar fiyatlamaya başladı.

Enflasyon rakamları geriledikçe, Fed'in faiz indirme ihtimali güçlenmiş oldu. Faizlerin ineceği de eşittir altın ve gümüş fiyatlarının yükselişi anlamına geliyor. Bu nedenle de yaşanan coşku, altın fiyatlarının yükseleceğinin piyasalar tarafından satın alınmasından kaynaklanıyor.

"ÇEYREK ALTIN 5 BİN LİRAYA YÜKSELECEK"

Altının gram fiyatı resmi kur tarafında 2535 lira seviyesinde ancak serbest piyasalarda 2550-2565 lira seviyesinde. Gram altın bugün serbest piyasalarda 2567 liraya kadar yükselerek tarihi rekorunu görmüş oldu.

Bayramdan önce onlarca kez Temmuz ayının hazırlığını yapın, Temmuz itibarıyla yeni rekorlar başlıyor demiştim. Haziran ayında 2420 lira olan gram altın, Temmuz ayının 2. haftasındayız 2567 liraya kadar yükseldi. Haziran ayında hazırlığını yapmış, açık pozisyonlarını kapatmış herkes çok akıllı bir yatırım yapmış oldu.

Gram altında yıl sonuna kadar 3000 lira ile 3500 lira aralığını beklemeye devam ediyoruz. Elbette fiyat dalgalanmaları yaşanacaktır, düşüşler olacaktır ancak yükselişler kalıcı olacak.

Sarrafiye grubu altınlarda yıl sonuna kadar çeyrek altın fiyat beklentim 5 bin tl, yarım altında 10 bin. Tam altında 20 bin TL

Ekonomi Haberleri