Uzman İsim Altın Sahiplerini Uyardı: "48 Saat Sonra Başlayacak, Hazırlanın"

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, çarşamba günü yapılacak açıklama ile emtia piyasalarında önemli değişimlerin yaşanacağını duyurdu. Memiş, altın sahiplerine seslenerek "Hazırlığa başlayın" uyarısı yaptı.

31 Mart seçimlerinin ardından dolar kurunun sabitlenmesiyle birlikte ons altında da yatay bir hareketlilik görünüyor.

Geçtiğimiz aylarda jeopolitik riskler nedeniyle ani düşüş ve çıkışlar yaşayan altın fiyatları, bir süredir dar bir bant aralığında gelgit hareketleri sergilerken, altın sahiplerine yönelik ciddi uyarı ekonomist İslam Memiş'ten geldi.

Memiş, geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından verilen faiz indirim kararının tarihi bir yükselişin başlangıcı olacağını belirtirken, çarşamba günü yapılacak açıklamanın altın fiyatları için bir kırılma noktası olacağını söyledi.

"48 SAATİNİZ KALDI! HAZIRLIĞA BAŞLAYIN"

ABD'de çarşamba günü açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte piyasaların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına yönelik beklentileri şekillenecek. Geçtiğimiz aylarda yaşananların aksine, son günlerde ekonominin soğuduğuna yönelik sinyallerin artmasıyla birlikte enflasyon verilerinde önemli bir düşüş bekleniyor.

"ALTIN FİYATLARI TEMMUZ'DA UÇUŞA GEÇECEK"

Açıklanacak rakamların beklentilerden daha iyi gelmesi halinde uluslararası piyasalar, ECB'nin ardından Fed'in de faiz indirimine başlayacağı tarihi öne çekecek. Memiş, bu konuya ilişkin yaptığı uyarılarda altın fiyatlarının dip seviyesine yaklaştığını belirterek, Temmuz ayı itibarıyla altında çok önemli yükselişlerin yaşanacağını belirtti.

İşte Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"Bu haftanın özelinde 2400-2450 lira aralığını takip edeceğiz. 2400'ün altına sarkış yaşanırsa ons altında, gram altında da 2380 lira test edilebilir. Artık bayram öncesi son haftaya girildi. 9 günlük resmi tatil gelecek ve artık çok da alım fırsatınız olmayacak.

Sizin için özel bir hafta ve altın tarafında düşüş bekleyenler bir kez daha düşünmeli. Altın bundan sonraki süreçte yeni rekorları test edecek ve yılın ikinci yarısında yani Temmuz ayı itibarıyla yıl sonuna kadar gram altında 3500 liraya kadar yükseliş yaşayacak."

Ekonomi Haberleri