Ürettiği şarabı restoranda 13 kat pahalıya içti

Suvla Şarapları’nın kurucusu Selim Zafer Ellialtı eşiyle gittiği restoranda kendi ürettiği şarabı 3 bin 300 liraya içti. Ellialtı, pazarlama ekibinin şarabı 260 liraya restorana verdiğini öğrendi.

Yüksek enflasyon ahlaki ve etik değerleri de yerle bir etmeye devam ediyor.

Fiyat algısının kalmadığı ekonomik ortamda tüm ekonomik krizinin özeti gibi bir olay yaşandı.

Ekonomim'den Vahap Munyar'ın haberine göre; Suvla Şarapları'nın kurucusu Selim Zafer Ellialtı, birlikte çalıştığı eşi Pınar Ellialtı ile bir restorana akşam yemeğine gitti.

HESAP İÇİNE OTURDU KAÇA SATTIĞINI ÖĞRENDİ

Ellialtı çifti, ürettikleri şaraplardan birini sipariş etti. Çift, hesabı öderken şarabın 3 bin 300 lira olduğunu gördü.

Hesabı ödedikten sonra durumdan çok rahatsız olan Ellialtı, pazarlama ekibine ulaşarak o restorana şarabı kaça sattığını öğrendi.

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE GÖRÜLMÜŞ ŞEY DEĞİL"

Ellialtı, restoranın şarabı 260 liraya aldığını öğrendi. Ellialtı verdiği fiyattan yaklaşık 13 kat fazlasını ödemesi ile ilgili şunları söyledi:

"Yüksek enflasyon fiyatlama davranışlarını çok bozdu. Onu anladık. Ancak, bir şişe şaraba alış maliyetinin üzerine 11-12 kat eklemek dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil…"

Ekonomi Haberleri