Ünlü Tatil Yöresinde Bu Adım Atılmazsa 238 İşletme İflas Edecek

Türkiye'nin kıyı şehirleri otelcilikte zor günler geçiriyor. Konkordato sayısı her geçen gün tırmanıyor. Bodrum'da 238 otel konkordato ilan etti.

Bodrum Otelciler Birliği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum'da iç pazarın geçen yıla göre yüzde 20 daraldığını, dış pazarın ise ilk 6 ayda yüzde 11 artarak 371 bine ulaştığını söyledi. Dengiz, Bodrum turizmcilerinin ciro hedeflerine ulaştıklarını ancak son dakika satışlarında düşüş yaşandığını kaydetti.

238 OTEL KONKORDATO İLAN ETTİ

Ekonomi, yatırım ve ticarete dair paylaşımlarda bulunan ve öneriler sunan Cihat E. Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada turizmle ilgili vahim duruma ve maliyetin yüksekliğine bir kez daha dikkat çekti. Çiçek, şöyle konuştu: "Türkiye'de durum hiç de iyi değil . Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, dün yaptığı paylaşımda 238 otel için konkordato ilan ettiğini duyurdu. Turizm iflasın eşiğinde" dedi. Cihat Çiçek şöyle devam etti: “Bodrum'da teknesi olanlar bile teknelerini bağlayıp üzerine oturuyorlar. İçine benzin koyup yakamıyorlar bile! Ve bunlar zengin insanlar. "Zenginler bile artık yüksek maliyeti karşılayamıyor," dedi. Türkiye'nin yüksek maliyeti nedeniyle çıkmaza ulaştığını da sözlerine ekledi.

Ekonomi Haberleri