Ünlü Şirket Halka Arz Oluyor! Herkes Tetikte, Taleplerde Patlama Bekleniyor...

Yatırım piyasasının gündeminde yer alan Halka Arz için yeni firmalar toplanıyor. Milyonlarca kişinin katılım sağladığı halka arz kapsamında, yatırımcılar hazırlığını yapsın. Ünlü şirketin halka arza açılacağı söylentileri üzerine, SPK'ya başvuruda bulundu.

Milyonlarca yatırımcının yer aldığı "Halka Arz" kapsamında yenilikler yapılıyor. Borsa İstanbul'da gerçekleşen halka arz fırtınasıyla birlikte, birçok sektörden isimler katılım sağladı. Son olarak TAB Gıda arzı açılmışken sonuçlanması bekleniyor.

HALKA ARZ FIRTINASI...

Hız kesmeden süren halka arzda otomotiv ve turizm sektöründe yer alan firmalar da başvuruda bulundu. Halka arz çerçevesinde Yes Oto Kiralama ve Turizm Yatırımları A.Ş (Enderprise) Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) başvuru yaptı.

SPK'ya yapılan başvuru sonrasında şirketin taslak izahname ayrıntıları ise paylaşıldı. Halka Arz çerçevesinde 35.000.000 TL nominal değerli payların eşit dağıtımı yapılacak. Halka arz, Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından yönetilecek ve T1 - T2 bakiyesi kullanılacak.

LOT SAYISI PAYLAŞILDI

Borsa İstanbul'da işlem görmeye hazırlanan yeni arzın, önümüzdeki günler itibariyle talep toplamaya başlaması bekleniyor. Sermaye artırımı için ayrılan lot sayısı 25.000.000 adet olarak paylaşıldı. Ortak satış kapsamında 10.000.000 lot (Adnan Başdemir, Özarslan Abdulkadir Tangün, Mustafa Başdemir), ek ortak satış kapsamında ise 5.250.000 lot (Adnan Başdemir, Özarslan Abdulkadir Tangün, Mustafa Başdemir) paylaşıldı.

Ekonomi Haberleri