Ünlü restoran zinciri iflas etti! Bu şartı karşılayana devredilecek

Dünyaca ünlü deniz ürünleriyle meşhur olan restoran zinciri iflas etmişti. Şirketin satış süreci başladı. O koşul karşılığında devredileceği açıklandı.

ABD merkezli deniz ürünleri restoran zinciri Red Lobster, iflas satışı için adım adım ilerliyor. Şirket, kontrolünü Fortress Investment Group dahil bir grup kredi kuruluşuna devredecek bir sürecin içerisine girdi.

BU KARARI NEDEN ALDI?

Bu karar, yaklaşık 300 milyon dolarlık borcunu ödeyecek rekabetçi tekliflerin olmaması sonrasında alındı. Red Lobster, geçen Mayıs ayında Florida'da iflasını açıklamış ve Salı günü bir açık artırma planlamıştı. Ancak Pazartesi günü yapılan mahkeme başvurusu, nitelikli tekliflerin gelmediğini doğruladı.

Restoran zinciri, 100 milyon dolar ek kredi alarak yeniden yapılandırma çabalarını desteklemişti ve en az 2,5 milyon dolar teklif sunabilecek herkese açık bir satış sürecine girmişti. Ancak bu şartları sağlayan bir teklifin olmaması halinde Red Lobster'ın sahipliği, borçları karşılığında kredi verenlere geçecek. Şirket ise bu süreç içerisinde faaliyetlerine daha küçük bir ölçekte devam etmeyi planlıyor.

93 LOKASYONU KAPATTI

Bu yılın başlarında Red Lobster, 93 lokasyonunu kapatmıştı ve iflas sonrası faaliyet gösterecek toplam restoran sayısı henüz belirlenmedi. ABD'de 550'ye yakın, uluslararası alanda ise 54 restoranı bulunan zincir, 2023 yılında 76 milyon dolar net zarar açıklamıştı. Yüksek enflasyon, sürdürülemez kira maliyetleri ve başarısız "sonsuz karides" promosyonu gibi kötü yönetim kararları, finansal zorluklarda önemli rol oynadı.

SATIŞLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Fortress Investment Group, Vice Media ve Alamo Drafthouse gibi markaları satın almasıyla tanınıyor ancak Red Lobster'ın satışıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Vice Media, Savage Ventures ile işbirliği yaparak yeniden yapılanma sürecinden geçtikten sonra faaliyetlerine devam etmişti.

Ekonomi Haberleri