Ünlü ekonomist bombayı patlattı: O tarihte çok sert düşecek

Milyonlarca yatırımcının dikkatle takip ettiği piyasa uzmanlarından olan ünlü ekonomist Tuna Kaya, bir yatırım aracına ilişkin kritik bir uyarıda bulundu. Tuna, tarih vererek "Çok sert düşecek" dedi.

Piyasalara ilişkin yaptığı değerlendirmeler ile dikkat çeken ünlü ekonomist Tuna Kaya, milyonlarca yatırımcıyı yakından ilgilendiren kritik bir uyarıda bulundu. Kaya, kripto paralar ile ilgili olarak çok sert düşeceğini belirterek o tarihi işaret etti.

KRİPTODA ALIŞ DÖNEMİ BAŞLADI

ABD seçimleri bitcoinin 70 bin dolar seviyelerden 57 bin dolara düşmesine neden olmuştu. Bitcoin, ABD Başkan adayı Donald Trump'a yapılan saldırı sonrası, Trump'ın seçimi kazanma ihtimalini güçlendirince bir kez daha yükselişe geçti. Bitcoin, saldırı sonrası 57 bin dolardan 65 bin dolara yükseldi. Pek çok uzman ABD seçimlerini Trump’ın kazanması halinde Bitcoinde rekor yükselişin başlayacağı tahmininde bulundu.

TUNA KAYA: O TARİHTE ÇOK SERT DÜŞECEK

Piyasa uzmanlarının Donald Trump'a yapılan suikast girişimi sonrası Trump'ın seçimi kazanacağı ve bunun da Bitcoinde rekor yükselişe yol açacağı tahminlerine rağmen ünlü ekonomist Tuna Kaya, bu tahminlerin aksine bomba bir açıklama yaptı.

Bitcoinde 2 farklı risk bulunduğuna dikkat çeken Kaya, “Risklerin ilki MTX borsasının elindeki Bitcoinleri satması ve 2. olarak da Bitcoin etflerine talebin devam edecek mi? satış gelir ve etfl'erde azalma olması durumunda bitcoinde sert satışlar gelebilir. Ancak faiz indirimi beklentisi nedeni ile Ağustos ayı başında rekor artışlar bizi bekliyor olacak. Uzun dönemde sorun olmaz, ancak kısa dönemde dikkat etmekte fayda var” ifadelerini kullandı.

Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir!

Ekonomi Haberleri