Ünlü Banka İflas Etti: Müşteriler Paralarını Kurtarmak İçin Bankaya Koştu

Ünlü banka iflas bayrağını çekti. Kararın ardından banka müşterileri paralarını kurtarmak için bankaya koştu.

ABD'de Philadelphia merkezli Republic First Bank müşterileri güne şok bir haber başladı. Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), ünlü bankanın kapatıldığını ve varlıklarının Fulton Bank'a satıldığını açıkladı.

FDIC tarafından iflasa ilişkin yapılan açıklamada, Pennsylvania Bankacılık ve Menkul Kıymetler Dairesi'nce bankaya kayyum atandığı ve faaliyetlerin sonlandırıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca mevduat sahiplerinin korunması için Fulton Bank ile neredeyse tüm mevduatın ve büyük bir kısmı Republic First Bank'ın varlıklarının satın alınması için anlaşma sağlandığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, Republic First Bank'ın New Jersey, Pennsylvania ve New York'taki 32 şubesinin Fulton Bank şubeleri olarak yeniden faalyete geçireleceği ve Republic First Bank müşterilerinin artık Fulton Bank müşterileri olacağı bildirildi.

Yine FDIC tarafından paylaşılan verilere göre, 31 Ocak'ta söz konusu bankanın toplam varlıkları yaklaşık 6 milyar dolar ve toplam mevduatı ise 4 milyar dolar civarındaydı.

Bankanın iflasının ardından FDIC'ye 667 milyon dolar kadar bir maliyeti olacağı değerlendiriliyor.

Bankanın iflasından sonra müşteriler içeride olan paralarını kurtarmak için banka önünden kuyruklar oluşturduğu iddia edildi.

Ekonomi Haberleri