Uçak biletlerinde görülmemiş indirim!

Seyahat edeceklere güzel haber o havayolu şirketinden geldi! Uçak biletlerinde indirim yaptı.

Ryanair, İrlanda merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi, uçak doluluk oranlarını artırmak için bilet fiyatlarını indirmek zorunda kaldı.

Şirketin haziran ayında sona eren ilk çeyreğinde vergi sonrası kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 azaldı ve 360 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ryanair, yolcu trafiğinde yüzde 10 artış yaşandığını ancak aynı dönemde ortalama ücretlerde yüzde 15'lik bir düşüş olduğunu belirtti.

Ryanair CEO'su Michael O'Leary, bir basın açıklamasında, ikinci çeyrekte talebin güçlü olduğunu ancak fiyatların beklenenden düşük seyrettiğini ve bu nedenle bu yaz sezonunun geçen yıla göre önemli ölçüde daha düşük fiyatlarla geçeceğini ifade etti. Bu durum, Ryanair'in yaz aylarında genellikle yüksek kâr elde ettiği bir dönemde gerçekleşiyor.

Ryanair'in Finansal İşler Müdürü Neil Sorahan ise müşterilerin daha temkinli olduğunu ve bu nedenle şirketin fiyatları artıramayacağını belirtti. Şirket, düşen geliri dengelemek için tarihinin en iddialı yaz sezonlarından biri olacak şekilde, 200 yeni rota ve beş yeni üs açılacağını duyurdu.

Son olarak, Ryanair'in açıklamasında, yıllık sonuçların olumsuz etkilenmesi durumunda bunun Ukrayna ve Orta Doğu'daki çatışmalar, personel sorunları, Avrupa'daki hava trafiği kapasite sınırlamaları veya Boeing uçak teslimatlarındaki gecikmeler gibi faktörlerden kaynaklanabileceği vurgulandı. Ryanair, yine de bu yıl 198 ila 200 milyon yolcu taşıma hedefini koruyor.

Ekonomi Haberleri