TZOB: Kimse bizi meydanlara çıkmaya zorlamasın

Tarım üreticilerin sorunlarına dikkat çeken Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'dan, gümrük vergilerinin düşürülmesine tepki.

Tarımla üreticilerin sorunlarına dikkat çeken Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gümrük vergilerinin düşürülmesine tepki göstererek, "Bu ülkeyi doyuran, reel sektör olan tarımın ve çiftçimizin kıymeti anlaşılmıyor dedik. Görüyoruz ki mesajlarımız yeterince anlaşılmamış" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticinin yaşadığı sorunların çözülmemesi halinde sokağa çıkacakları uyarısında bulundu.

Ankara’da bulunan birlik merkezinde önceki gün basın toplantısı düzenleyen Bayraktar, zaten zor günler geçiren üreticinin hükûmetin aldığı son kararlarla daha da mağdur olduğunu vurguladı.

"UYARIYORUZ"

14 Mayıs 2017’de Ankara’da düzenledikleri mitingde, sorunlarını dile getirdiklerini, çözüm önerilerinde bulunduklarını hatırlatan Bayraktar, “Bu ülkeyi doyuran, reel sektör olan tarımın ve çiftçimizin kıymeti anlaşılmıyor dedik. Görüyoruz ki mesajlarımız yeterince anlaşılmamış. Çiftçimiz, sorunların bir an önce çözülmesini istiyor. Uyarıyoruz; kimse bizi tekrar meydanlara çıkmak zorunda bırakmasın” diye konuştu.

Bayraktar, “Bu ülkeyi doyuran insanların kıymetini herkes bilmek zorundadır. Bu anlaşılıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Meydanlara çıkarız, herkesi uyarıyorum. Meydanlara bir çıkmaya başlarsak arka arkaya gelir. Kimse bizi durduramaz. Herkes aklını başına alsın” şeklinde konuştu.

"‘GÜNAH KEÇİSİ BİZ MİYİZ?"

Hasat zamanında çıkarılan gümrük vergilerini düşüren kararnamenin ardından buğday fiyatlarının düştüğünü hatırlatan Bayraktar, geçtiğimiz cumartesi günü ise TMO ile Et ve Süt Kurumuna buğday, arpa, mısır, pirinç, canlı hayvan ve et ithal etme yetkisi verildiğini bunun fiyatları daha da düşüreceği uyarısında bulundu. Bunları yapan hükümetin ‘enflasyonu düşürme’ bahanesini öne sürdüğünü hatırlatan Bayraktar, Sanki, enflasyonun sorumlusu çiftçimizmiş gibi. Tüketici de haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 10.90’ı buluyor. Gıdanın enflasyondaki payı ne? Yüzde 3 civarında. Enflasyon denince hemen akla gıda geliyor. Gıdada enflasyonu sıfırladın diyelim, enflasyon sorunu ortadan mı kalkacak? Gıda dışında yüzde 8’e yakın bir enflasyon var. Enflasyonu oluşturan diğer unsurlara neden bakılmıyor? Çiftçiye cesaretiniz yetiyor da onlara yetmiyor mu? Neden sadece bizim üzerimize geliniyor? Günah keçisi biz miyiz? Bunu da herkesin görmesi gerekir” dedi.

Ekonomi Haberleri