TÜVTÜRK’te yeni kural! Bunu yapmayan araç muayenesi yaptıramayacak!

TÜVTÜRK, araç muayenesi sırasında ek testten muaf olacak araçları duyurdu. Bu yeni kural, milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor ve sürücülere biraz rahatlık sağlıyor.

Artık Türkiye'de trafiğe kayıtlı milyonlarca aracın muayene süreçleri daha düzenli hale getiriliyor. Araç sahipleri, muayene için TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesinden randevu almak zorundalar.

ARTIK ZORUNLU OLDU

Bu yeni uygulama, randevusuz muayene yapmak isteyen birçok araç sahibini etkiliyor. TÜVTÜRK, trafiğe kayıtlı araçların zorunlu muayenelerini düzenleyen bir kurum olarak, muayene süreçlerini daha sistematik hale getirmeyi amaçlıyor. Artık randevusuz araç muayeneleri yapılmayacak, bu değişiklikle muayene süreçlerinin daha etkin olması hedefleniyor.

RANDEVU NASIL ALINIYOR?

Araç sahipleri, TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesinden gezici istasyonların bulunduğu yerleri ve uygun tarihleri kontrol ederek randevu alabilirler. İnternet üzerinden alınan randevular sayesinde sürücüler, belirlenen gün ve saatte araçlarını muayeneye sokabilirler.

Ayrıca, araç sahipleri TÜVTÜRK tarafından yetkilendirilmiş kurumlarda egzoz gazı emisyon ölçümü testi yaparak bu belgeyi muayene sırasında sunarak ek testten muaf olabilirler.

TÜVTÜRK'ün gezici istasyonları, araç sahiplerinin muayene süreçlerindeki kolaylığı artırmayı amaçlıyor. Bu tür uygulamaların ileride yaygınlaşması, trafik güvenliği ve çevre koruma açısından önemli bir adım olabilir. Araç sahipleri, belirtilen tarihlerde randevu alarak muayenelerini gerçekleştirip araçlarının güvenliği ve çevre dostu olmasını sağlayabilirler.

Ekonomi Haberleri