Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, kiraz hasadı için çiftçilerin hazırlıklara başladığını ve bu yıl yüksek kaliteli ürünler beklediklerini belirtti. Solmaz, kirazın aromasıyla ön plana çıktığını ve bu özelliğinin Türkiye'nin her tarafında arandığını vurguladı. Geçen yıl yaşanan depremin ihracatı etkilediğini ancak bu sezon umutlu olduklarını ifade etti.
Tescilli "dalbastı" kirazının yıllık üretiminin 800 ile 1200 ton arasında olduğunu söyleyen Solmaz, bu yıl 800 tona yakın bir rekolte beklediklerini dile getirdi. Kirazın, İngiltere, Almanya, Hollanda, Rusya gibi ülkelerden talep gördüğünü belirtti.
Ufuk Topaloğlu ise 30 yıldır kiraz üretimi yaptığını ve tescilli "dalbastı" kirazının kızarmaya başladığını ifade etti. Ancak işçilik konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve depremin ardından işçi bulmakta zorlandıklarını söyledi.