Mut ilçesinde, sahip olduğu iklim özellikleri sayesinde "meyve deposu" olarak bilinen bölgede, 77 bin 800 dekar alanda coğrafi işaret tescilli Mut kayısısının hasadı hızla devam ediyor.
KALİTELİ ÜRETİM İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Suçatı Mahallesi'nde Abdullah Yılmaz'ın bahçesinde gerçekleştirilen kayısı hasadına katıldılar. Kaymakam Ayrancı, burada yaptığı açıklamada, ilçede kaliteli kayısı üretimi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.
İHRAÇ EDİLEN MUT KAYISISI İLE TANINIYOR
Doğal tadı, çarpıcı rengi ve özgün aromasıyla öne çıkan coğrafi işaret tescilli Mut kayısısının, hasadın ardından iç piyasada ve yurt dışında da talep gördüğünü ifade eden Kaymakam Ayrancı, "Mut'ta üretilen ve doğallığıyla öne çıkan kayısılarımızı ihraç ederek ilçemizin tanınırlığını artırmayı hedefliyoruz." dedi.
VERİMLİ HASAT SEZONU
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bayır da bu sezon kayısı hasadının oldukça verimli geçtiğini ve tahmini rekoltenin 120 bin ton olduğunu belirtti. Bayır, üreticilerin kilogram başına 35-50 lira arasında satış gerçekleştirdiğini ve hasadın 20 Haziran'da sona ermesini beklediklerini aktardı.