Turizm Sektörünün Devi İflasın Eşiğinde

Turizm sektöründen kötü haberler gelmeye devam ediyor. Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş. hakkında 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay geçici mühlet kararı aldı.

Türkiye'de turist sayısı ve turizm gelirlerinde rekor kırılmasıyla birlikte konaklama sektöründe yatırım iştahı hız kesmeden devam ediyor. Ancak buna rağmen, iflas eden veya konkordato talebinde bulunan otel sayısı giderek artıyor.

Türk turizm sektöründe önemli bir yeri olan Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş., iflasın eşiğine gelmiş durumda. Şirket, İzmir Selçuk'ta bulunan 5 yıldızlı, 352 odalı Labranda Ephesus Princess oteli için konkordato talebinde bulundu.

Ekonomik kriz, turizm sektörünü de derinden etkiledi. İzmir Selçuk'ta yer alan ve her şey dahil sistemiyle hizmet veren 312 odalı Labranda Ephesus Princess oteli, konkordato başvurusunda bulundu.

Bu durum, çalışanlar arasında büyük bir endişe yarattı. Bir çalışan, "Yaz sezonu henüz başladı. İşlerin en yoğun olduğu dönemdeyiz. Çalışanlar olarak iflas edersek işsiz kalırız korkusu yaşıyoruz" diye konuştu.

Efes Prenses Turizm ve Otelcilik A.Ş.'nin yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı ve Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato talebi üzerine otele 3 uzmanı geçici konkordato komiseri olarak atadı.

Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin geçici mühlet kararı sonrası, alacaklıların yedi gün içinde mahkemeye itiraz ederek konkordato talebinin reddini isteme hakkına sahip olduğu belirtildi.

Ekonomi Haberleri