Türkiye'nin mutfak devi iflasın eşiğinde!

25 mağazasıyla Türkiye'de geniş bir ağa sahip olan AGE Mutfak Eşyaları A.Ş. (Bernardo), ekonomik krizden etkilendi. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin konkordato talebini onayladı. 3 aylık geçici mühlet verildi, şirket iflasın eşiğinde...

Yavuz Karamahmutoğlu

Türkiye'nin köklü mutfak eşyaları markası Bernardo, ekonomik dalgalanmalara dayanamayarak konkordato başvurusunda bulundu. 26 Temmuz 2024'te İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, AGE Mutfak Eşyaları A.Ş. için 3 aylık geçici mühlet kararı aldı. Şirket, 40 yıllık faaliyet süresince sunduğu geniş ürün yelpazesiyle biliniyor.

TÜRKİYE'NİN KÖKLÜ MARKASI

AGE Mutfak Eşyaları A.Ş., 40 yılı aşkın süredir İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara ve Antalya gibi büyükşehirlerde hizmet veriyor. Bernardo markası altında sofra kültürü ve çeyiz setleri gibi ürünleriyle öne çıkan şirket, sektörde büyük bir müşteri kitlesine sahip.

KONKORDATO DETAYLARI

İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne kayıtlı şirket, 26 Temmuz 2024 tarihinde geçici mühlet talep etti. Mahkeme, Bağımsız Denetçi Doğan Gül, Mali Müşavir Ertuğrul Avcı ve Hukukçu Ertan Demirkapı'yı konkordato komiseri olarak atadı. Şirket, önümüzdeki 3 ay boyunca alacaklılardan korunacak.

EKONOMİK KRİZİN ETKİSİ

Son dönemde yaşanan küresel ekonomik kriz, birçok büyük şirketin finansal zorluklar yaşamasına neden oldu. AGE Mutfak Eşyaları A.Ş. de bu durumdan etkilenerek konkordato ilan eden firmalar arasına katıldı. Mahkeme, alacaklılara 7 gün içinde itiraz hakkı tanıdı.

25 mağazası bulunan şirketin geleceği, bu süreç sonunda netleşecek.

Ekonomi Haberleri