Türkiye'nin Kedi Aşkı Dünya Gündeminde! Yeni Turizm Elçisi Olarak Kabul Ediliyor

Türkiye’deki kedi sevgisi, dünya basınında geniş yankı buluyor. İstanbul sokakları, turistlerin ilgi odağı oldu. Sokak kedileriyle dolu şehir, ülke tanıtımına büyük katkı sağlıyor. İstanbul'da, sokak kedileri turistlerin ilgi odağı oluyor. 2024'ün ilk 4 ayında 5 milyondan fazla ziyaretçi çekti. Kediler, sosyal medya fenomenlerinin paylaşımlarında başrolde yer alıyor.

Türkiye’deki kedi sevgisi, sınırları aşarak yabancıların dikkatini çekiyor. İstanbul, bu ilginin merkezinde. İlk 4 ayda 5 milyondan fazla turist ağırlayan şehir, kedileriyle ünlendi. Avrupalı sosyal medya fenomenleri, İstanbul paylaşımlarında mutlaka kedilere yer veriyor. Yenişafak'ın haberine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın www.goturkiye.com sitesinde, İstanbul sokaklarındaki kedilere özel bir bölüm bulunuyor. "İstanbul'un herhangi bir semtinde 10 dakika dolaşan her ziyaretçi aynı sonuca varacak: İstanbul kedilerindir" ifadesi bu durumu özetliyor.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA BİNLERCE BEĞENİ

Influencer’ların kedi içerikleri milyonlara ulaşıyor. ATM’de, AVM’de uyuyan kedilerin videoları ilgiyle izleniyor. Sosyal medya paylaşımları, turizm açısından ziyaretçilere ilginç bir kapı açıyor. Bu etkileşimler, 60 milyon turist hedefine katkı sağlıyor. Batılı ülkelerde sokakta kedi görmek neredeyse imkansız olduğu için Türkiye'deki durum ilgi çekiyor.

KEDİ FİGÜRLÜ HEDİYELİK EŞYA SATIŞLARI ARTTI

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, Ayvalık’ın kedilerle anıldığını söyledi. Uçar, "Sokaklarımızda turistlerin fotoğraf çekmeleri için kedili duvarlar var. Kedi simgesi hediyelik eşyalara yansımış durumda. Turistler sırf kediler için bile buraya geliyor diyebiliriz" dedi. Turizm Uzmanı Muhammet Cüntay, sosyal medya kedi paylaşımlarının turizme katkı yaptığını söyledi.

YENİ FENOMEN: KEDİ TURİZMİ

İstanbul'da 200 binden fazla kedi yaşadığı tahmin ediliyor. Bu rakam, birçok kentin nüfusundan fazla. İstanbul, "Kedilerin şehri" ünvanını fazlasıyla hak ediyor. Deniz, kum, güneş konseptinden kedi turizmine doğru ilerliyoruz. Sektör umutlu, ciğercinin kedisi mutlu.

Ekonomi Haberleri