"Türkiye'nin en iyi profil üreticisi" iflasın eşiğinde!

Ekonomik kriz, Bilgili Profil’i de vurdu. Adana merkezli firma, 3 ay geçici mühletle konkordato ilan etti. Üretim kapasitesi yüksek olan şirket, zorlu dönemde ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Türkiye'nin profil sektöründe önemli bir yer tutan Bilgili Profil ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, yaşanan ekonomik sıkıntıların etkisiyle konkordato başvurusunda bulundu. Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firma, mahkemenin verdiği kararla 3 ay süreyle geçici mühlet elde etti.

ÜRETİM KAPASİTESİ YÜKSEK FİRMA

2017 yılında kurulan Bilgili Profil, 20.000 metrekare açık, 12.000 metrekare kapalı alanda, son teknolojiye sahip makinelerle üretim yapıyor. Firma, yıllık 4.000.000 kilogram PVC üretim kapasitesine sahip. Ürünlerini Orta Doğu, Asya, Afrika ve Balkanlar'daki 20'den fazla ülkeye ihraç eden şirket, kalite belgeleri ve Avrupa menşeili hammaddeleri ile tanınıyor.

KONKORDATO KARARI VE SÜREÇ

Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 30 Temmuz 2024 tarihinde Bilgili Profil hakkında konkordato kararı verdi. Karar, saat 11:30 itibarıyla geçerli olmak üzere 3 ay boyunca geçici mühlet sağlıyor. Mahkeme, alacaklılara 7 gün içinde itiraz hakkı tanıdı.

ADANA’DAKİ KONKORDATO ARTIŞI

Son dönemde artan konkordato başvuruları arasında Adana'daki firmalar dikkat çekiyor. Bilgili Profil’in de bu sürece dahil olması, ekonomik zorlukların bölgedeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ekonomi Haberleri