Türkiye'nin dev enerji şirketi ayaklarını yerden kesecek anlaşmaya bu sabah imza attı

CW Enerji, yurt içi bir müşterisiyle büyük bir projeye başlıyor. Milyon dolarlık anlaşma imzalandı. Proje, güneş enerjisi santrali kurulumu üzerine. 2024 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş., yurt içi bir müşterisiyle büyük bir projeye imza attı. 25 Temmuz 2024'te imzalanan anlaşma, 4.800.000 USD (158.319.840 TL) tutarında. Bu proje, arazi tipi güneş enerjisi santrali kurulumunu içeriyor.

YÜZDE 6 BÜYÜME HEDEFİ

Yeni iş ilişkisi, şirketin 2024 ilk çeyrek hasılatına yüzde 6 oranında olumlu etki yapacak. Söz konusu projenin, 2024 yılının son çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Bu proje, CW Enerji'nin büyüme hedeflerine katkı sağlayacak.

PROJE DETAYLARI

Projenin detayları, kamuoyu ile paylaşılan bilgiler arasında. Sözleşme, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) döviz kuru üzerinden hesaplandı. Proje, şirketin enerji alanındaki deneyimini ve kapasitesini artırma hedefi taşıyor.

ŞİRKETİN AÇIKLAMASI

CW Enerji, proje ile ilgili tüm detayların Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliği'ne uygun olduğunu belirtti. Şirket, kamuoyuna bu bilgileri tam ve doğru olarak sunduğunu vurguladı.

Ekonomi Haberleri