Türkiye'nin bisküvi devi Mısır ve Suudi Arabistan'da liderliğini sürdürüyor!

Ülker, 2024’ün ilk yarısını 36,6 milyar TL ciroyla kapattı. Şirketin ihracat ve yurt dışı operasyonları yüzde 31 pay aldı.

Ülker Bisküvi, 2024 yılının ilk yarısında 36,6 milyar TL ciroya ulaşarak başarılı bir performans sergiledi. Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 69, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının payı ise yüzde 31 oldu.

ÜLKER’DEN 550 MİLYON DOLARLIK TAHVİL İHRACI

Ülker CEO’su Mete Buyurgan, şirketin 80. yılını kutlarken gerçekleştirdiği önemli hamlelerden bahsetti. Buyurgan, yurt dışına 20 ülkeden 100’den fazla yatırımcı katılımıyla 550 milyon ABD doları değerinde sürdürülebilirlik bağlantılı tahvil ihracı gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu adım, Ülker’in küresel pazardaki güçlü duruşunu pekiştirdi.

SUUDİ ARABİSTAN VE MISIR’DA LİDER, ORTA ASYA’DA BÜYÜME

Şirketin Suudi Arabistan ve Mısır bisküvi pazarında lider konumunu sürdürdüğünü ifade eden Buyurgan, Kazakistan ve Orta Asya’da da güçlü bir büyüme trendi yakaladıklarını dile getirdi. Ülker’in bölgedeki etkinliği her geçen gün artıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN YENİ ADIMLAR

Ülker, sürdürülebilirlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Filoya dahil edilen 50 çift katlı tır sayesinde yılda 5,4 milyon km daha az yol kat edilecek, 5.000 ton daha az karbon salınımı sağlanacak. Ayrıca, Kırıkkale ve Çorum bölgelerinde başlatılan onarıcı tarım uygulamalarıyla 2030’a kadar 10.000 dekar alanda bu yöntemlerin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

YENİ ÜRÜNLER VE İNOVASYON

Ülker, yılın ilk altı ayında 17 yeni ürünle piyasaya çıktı. Son 5 yılda ise 220’nin üzerinde yeni ürünle tüketicilerle buluştu. Şirketin Ar-Ge merkezleri, yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerle işbirliği yaparak sektörde fark yaratan inovatif ürünler geliştirmeye devam ediyor.

Ekonomi Haberleri