100 yıllık akaryakıt devi Türkiye'de market işine giriyor

Sürücüler için akaryakıt istasyonları sadece araç yakıt ihtiyacının giderildiği yerler olmaktan çok daha fazlası olarak görülüyor. Özellikle kahve ve market alışverişi için sık sık ziyaret edilen akaryakıt devi marketlerini istasyonların dışına taşıyor.

Akaryakıt sektörü uzunca bir süredir temiz tuvaletler, sıcak kahve ve sürücülerin çoğu ihtiyacını karşılayacağı marketlerin bulunduğu istasyonlarıyla hizmet veriyor. Bu alanda adeta kıyasıya bir rekabet var dense yanılmış olmayız. O şirketlerden biri olan Shell market açmaya hazırlanıyor.

SHELL MARKET AÇIYOR

Türkiye'de 100 yıldır faaliyet gösteren Shell, farklı iş kolları ile devam etmeye hazırlanıyor.

Shell&Turcas CEO'su Emre Turanlı Habertürk'e akaryakıt istasyonları dışında da marketler açmaya hazırlandıklarını aktararak, "İstasyonlardaki market işi son 15 yılda Hem dünyada hem de Türkiye'de çok önemli bir yere geldi. Bizim istasyonlarımızdaki marketler ise, hem ürün gamı hem de sunuş şeklinden dolayı gün içinde aracı ile seyir yapmayan vatandaşa da hizmet ediyor. Dolayısıyla marketlerimizi akaryakıttan bağımsız olarak görmeye başladık. Önümüzdeki dönemde, akaryakıt istasyonlarımız dışında da market açma projemiz var. Yemediğimiz ürünü müşterimize satmama anlayışına sahibiz" dedi.

Turanlı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Aslında istasyondaki market işi çok uzun yıllardır dünyanın farklı yerlerinde yapılıyor. Fakat, tarihsel olarak market biraz daha arkadan gelen bir iş kolu olmasına rağmen, son 15 senede hem dünyada hem de Türkiye'de çok önemli bir yere geldi. Bizim istasyonlarımızdaki marketler ise, hem ürün gamı hem de sunuş şeklinden dolayı gün içinde aracı ile seyir yapmayan vatandaşa da hizmet ediyor. Örneğin, Gaziantep'te organize sanayide bir istasyonumuz var. Burası A noktasından B noktasına giden insanların olduğu bir yer değil, ama burada günlük kahve satışımız 500 adedi buluyor. Dolayısıyla marketlerimizi akaryakıttan bağımsız olarak görmeye başladık ve hatta bununla alakalı bazı adımlar da atıyoruz" dedi.

Ekonomi Haberleri