Türkiye’deki birçok hastaneyi yaptı: Yarım asrı deviren inşaat devi çöküşün eşiğinde!

Aralarında Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Gölbaşı Devlet Hastanesi ile Sakarya Devlet Hastanesi’nin de olduğu 10’a yakın hastane projesinin yanı sıra onlarca büyük projede imzası olan Gökyol İnşaat AŞ, yaşadığı mali krizi aşamayınca konkordato talep etti. Yarım asırlık şirkete 3 aylık geçici mühlet verildi; şirket hacizlere karşı korumaya alındı.

Halktv.com.tr/ÖZEL

Ağırlıklı olarak kamuya ait projelerde yer alan Gökyol İnşaat ve Sanayii AŞ bir süredir yaşadığı mali dar boğazı aşamadı. Temeli 1972 yılında atılan Gökyol İnşaat AŞ ile birlikte grup şirketleri 1S İnşaat AŞ ve 5S İnşaat AŞ ile bu şirketlerin sahibi konumundaki Cemil Ender Şerifsoy ve Mustafa Ercan Şerifsoy için konkordato talebinde bulunuldu.

HACİZ İŞLEMİ YAPILMAYACAK

Mahkeme anılan 3 şirket ile Şerifsoylara 3 aylık geçici mühlet verdi. Bu kararla birlikte şirketlere ve şahıslara karşı anılan süreçte olası bir haciz işlemi yapılamayacak.

Bir çok köprü, viyadük, tünel ve içme suyu hattı işleri yapan Gökyol İnşaat AŞ çok sayıda kamu hastanesinin de inşaatını yaptı.

DEV HASTANELERİ İNŞA ETTİ

300 yataklı Sakarya Devlet Hastanesi, Gölbaşı Devlet Hastanesi, Adana Devlet Hastanesi, Biga Devlet Hastanesi ile Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cer. Eğ. Ve Araştırma Hastanesi’nin inşaatı Gökyol İnşaat AŞ üstlenmişti.

Ekonomi Haberleri