Türk mühendislerden dünya çapında başarı: ABD'de sürücüsüz otobüs

Türk mühendislerin geliştirdiği Seviye-4 sürücüsüz otobüs, ABD'de yollara çıktı. Adastec, Almanya, Hollanda ve İsviçre'deki projelerini de hayata geçirecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk mühendislerin başarısını duyurdu. Kacır, ABD'de ilk Seviye-4 sürücüsüz otobüsün kullanıma sunulduğunu açıkladı. Bu yenilikçi teknoloji Adastec firmasına ait.

BAKANLIK DESTEĞİ İLE GELİŞTİRİLDİ

Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Adastec'in Bakanlık desteğiyle bu projeyi hayata geçirdiğini belirtti. Adastec, Türkiye'deki Bilişim Vadisi ve Boğaziçi Üniversitesi BÜDOTEK Teknopark'ta AR-GE faaliyetlerini yürütüyor.

ABD'DE İLK, AVRUPA'DA ÖNCÜ

Adastec, ABD'de kullanıma sunduğu bu sürücüsüz otobüs ile dünya çapında bir ilke imza attı. Avrupa'nın ilk Seviye-4 otonom/elektrikli otobüslerini Norveç ve Finlandiya'da devreye sokan firma, Almanya, Hollanda ve İsviçre'de de yeni projelere hazırlanıyor.

GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ

Adastec'in geliştirdiği Seviye-4 sürücüsüz otobüsler, ulaşım sektöründe devrim yaratıyor. Bu teknoloji, hem güvenliği artırıyor hem de çevre dostu çözümler sunuyor. Adastec, inovasyon ve mühendislik gücüyle geleceğin ulaşımına yön veriyor.

Ekonomi Haberleri