Türk Akaryakıt Devi Satıldı! 800'den Fazla İstasyonu Vardı Yeni Sahipleri 'Yok Artık' Dedirtti

Türkiye'de çok sayıda akaryakıt istasyonu bulunan dev şirket satıldı. Yeni sahipleri ise herkesi şaşırttı. Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'nın özel haberine göre Zeren Group enerji sektöründe tüm dengeleri değiştirecek dev bir alım yaptı. Daha önce Alpet'i bünyesine katan Zeren Group, akaryakıt sektörünün güçlü oyuncularından Türkiye Petrollerini de satın aldı.

Zeren Group, enerji sektöründe dikkat çekici bir hamle yaparak Türkiye Petrolleri'ni satın aldı. 800'den fazla akaryakıt istasyonuna sahip olan bu dev şirketin yeni sahipleri, Zeren Group'un enerji sektörüne girişini güçlendirdi. Daha önce Alpet'i de satın alarak sektördeki varlığını pekiştiren Zeren Group'un, Türkiye Petrolleri markasıyla nasıl bir strateji izleyeceği ve Alpet ile birleşip birleşmeyeceği EPDK'nın kararına bağlı olacak.

Zeren Group geçtiğimiz aylarda ise Alpet'i alarak enerji sektörüne hızlı bir giriş yapmıştı.

Mustafa Yiğit Zeren'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Zeren Group, Lübnanlı Hariri Ailesi'ne ait Bankmed ve Ürdünlü Arab Bank'ın ortak olduğu Turkland Bank'ı (T-Bank) satın almak için de uzun süredir görüşmeler yapıyor.

Satışın Detayları:

Zeren Group: Enerji, turizm, lojistik, imalat ve yeme-içme gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Zeren Group, 5 farklı ülkede faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye Petrolleri: 1963 yılında kurulan ve 2009'dan itibaren TP Petrol Dağıtım A.Ş. olarak faaliyetlerine devam eden Türkiye Petrolleri, 2017'de Zülfikarlar Holding’e bağlı Turkuaz Petrol tarafından satın alınmıştı.

Alpet Satın Alımı: Zeren Group, geçtiğimiz aylarda Alpet'i satın alarak enerji sektörüne hızlı bir giriş yaptı.

Büyük Alım: Türkiye Petrolleri'nin Zeren Group tarafından satın alınması, sektörde güç dengelerini değiştirecek bir hamle olarak değerlendiriliyor.

EPDK Kararı: Alpet ve Türkiye Petrolleri markalarının birleşip birleşmeyeceği EPDK'nın kararına bağlı.

Yeni Sahipleri ve Gelecekteki Planlar:

Mustafa Yiğit Zeren: Zeren Group'un Yönetim Kurulu Başkanı.

Bankacılık Görüşmeleri: Zeren Group, Lübnanlı Hariri Ailesi'ne ait Bankmed ve Ürdünlü Arab Bank'ın ortak olduğu Turkland Bank'ı (T-Bank) satın almak için de görüşmeler yapıyor.

Sektörün en güçlü oyuncusu

1963 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın temellerini attığı akaryakıt istasyonları, 2009 yılından itibaren TP Petrol Dağıtım A.Ş. olarak faaliyetlerine devam etti.

Nisan 2017'de Zülfikarlar Holding’e bağlı akaryakıt dağıtım şirketi Turkuaz Petrol tarafından, 2016 yılının en büyük satın almasıyla özelleştirilen TP Petrol Dağıtım A.Ş, faaliyetlerini Türkiye Petrolleri markasıyla sürdürdü.

Yaklaşık 307.000 m3 depolama kapasitesi ile toplam 9 dolum tesisine ve 800’ü aşkın akaryakıt istasyonuna sahip olan TP Petrol Dağıtım A.Ş., akaryakıt sektörünün güçlü oyuncularından biri.

8 farklı sektör, 23 ayrı marka

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren'in liderliğinde her geçen gün büyüyen Zeren Group Holding, 8 farklı sektörde, 23 marka ile 4 kıtada faaliyet gösteriyor. Bugün satılan Türkiye Petrolleri, Rekabet Kurulu'nun onayından sonra Zeren Group'a geçecek.

Ekonomi Haberleri