Trump'a Suikast Girişimi Bitcoin'i Uçurdu! İşte Yeni Fiyatı

ABD'de Başkanlık seçimleri yaklaşırken, başkan adaylarından Donald Trump'a dün düzenlenen suikast girişimi, Bitcoin'in yeniden yükselişe geçmesine neden oldu. İşte Bitcoin'in yeni fiyatı...

ABD Başkan adaylarından Donald Trump'a dün bir miting esnasında 20 yaşında bir saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı kulağına aldığı sıyrıkla atlatan Trump'ın bu olaydan sonra seçimi kazanma ihtimalinin yükseldiği değerlendiriliyor.

Andalo Ajansı'nın (AA) kripto para birimi analiz şirketi Coinmarketcap'den aktardığı verilere göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 4,1 artarak 2 trilyon 300 milyar dolara yükseldi.

Analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarındaki artışın, kripto paralara yönelik olumlu yorumlarda bulunan Trump'a suikast girişiminden sonra başkanlık yarışını kazanma ihtimalinin arttığı ve bundan dolayı yaşandığını belirtti.

Son günlerde sert düşüş yaşayan Bitcoin, bugün Saat 9.30 itibarıyla son 24 saatte fiyatında yüzde 4,6'ya yakın artış yaşayarak 62 bin 922 dolar seviyesine yükseldi.

Piyasa değeri olarak ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 4,7 değer kazanarak 3 bin 353 dolar seviyesine çıktı.

Ekonomi Haberleri