Traktör devi ceza aldı! 9 ünlü şirket kurtuldu

Rekabet Kurulu, Hattat Traktör'ün yeniden satış fiyatlarını belirleyerek rekabeti ihlal ettiğini tespit etti. Bu ihlal nedeniyle 20.675.810,53 TL idari para cezası kesildi. Diğer büyük firmalar ise ceza almaktan kurtuldu.

Rekabet Kurulu, traktör üretim ve pazarlama sektöründe yürütülen soruşturmayı tamamladı. Soruşturma, bayilerin yeniden satış fiyatını tespit ederek rekabeti kısıtlayıcı bilgi değişiminde bulunan firmaları hedef aldı.

HATTAT TRAKTÖR'E AĞIR CEZA

Hattat Traktör, yeniden satış fiyatlarını belirlediği gerekçesiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal etti. Bu ihlal nedeniyle Hattat Traktör'e 20.675.810,53 TL idari para cezası kesildi.

DİĞER FİRMALAR SUÇSUZ BULUNDU

Soruşturmada, AGCO Tarım Makineleri, Argo Tractors Turkey, Başak Satış Pazarlama, Erkunt Traktör, IPSO Tarım, Kubota Turkey, Same Deutz Fahr, Tümosan Motor ve Türk Traktör gibi dev firmaların rekabeti kısıtlayıcı bir bilgi değişiminde bulunmadığı belirlendi.

KARAR YARGIYA TAŞINABİLİR

Rekabet Kurulu, Hattat Traktör dışında kalan firmalar için idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi. Karar, gerekçeli metnin tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargıya taşınabilir.

Ekonomi Haberleri