Temmuz'da Zam Ağustos'ta Ödeme!

En düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik çalışma tamamlanırken, düzenlemenin bugün TBMM Başkanlığı’na sunulacak vergi paketi içinde yer alacağı öğrenildi. AK Parti kulislerinde artış rakamının 12 bin veya 12.500 lira olacağı belirtiliyor.

Hükümetin en düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik çalışmaları devam ediyor. Temmuz ayı maaşlarına yetişmeyecek olan düzenleme, kanun çıktıktan sonra Ağustos ayında yürürlüğe girecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayında altı aylık enflasyon oranı olan %24,73 zam alacak. Ancak kök maaşı 8 bin TL ve altı olanlara 10 bin lira ödenecek. Yeni düzenlemeyle en düşük emekli maaşının 12 bin veya 12.500 lira olacağı belirtiliyor.

SSK emeklileri maaşlarını her ayın 17’si ile 26’sı arasında, Bağ-Kur emeklileri ise her ayın 25-28’i arasında alıyor. Temmuz ayında kanun çıkmadığı için emekliler, %24,73 oranında zamlı maaşlarını alacak. En düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik düzenlemenin TBMM Başkanlığı’na sunulacağı ve Ağustos ayında fark ödemesinin yapılacağı belirtiliyor.

AK Parti içinde de düşük prim ödeyen emekliler ile yüksek prim ödeyen emekliler arasındaki maaş farkının giderek azalması konusunda adaletsizlik eleştirileri yapılıyor. Bu düzenleme ile 3 milyondan fazla emeklinin maaşı 12.500 liraya çıkarılacak.

Ekonomi Haberleri