'Tedbir Alın' Diyerek Açıkladı! Yarın Altında Dengeler Değişecek

Yarın Fed Başkanı Powell piyasalarla ilgili kritik bilgiler verecek ve bu bilgiler sonrasında altın piyasasında dengeler değişecek. İslam Memiş ise değişecek olan bu dengeler için yatırımcılara 'Tedbirlerinizi alın' uyarısında bulundu.

Yatırımcıların güvenli limanı olan altın bugün dar bir bant aralığında işlem görüyor. Hem yatırımcıların hem de piyasaların gözleri ise ABD'de, Fed Başkanı Powell piyasalar ile ilgili kritik mesajlar verecek.

ABD enflasyon verisinin açıklanması altında dengeleri değiştirecekken aynı zaman da altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'te yatırımcılara 'Dananın kuyruğu yarın kopacak' diyerek uyarılarda bulundu.

10 TEMMUZ KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI ŞU ŞEKİLDE

Spot altın yüzde 0,2 artışla ons başına 2.370,37 dolara yükseldi. Şu sıralarda yüzde 0,18 artışla 238,21 dolarda. Yurt içinde ise 24 ayar gram altın fiyatı bu sabah 2.662 TL, çeyrek altın fiyatları 4.225 TL, Cumhuriyet altını ise 17.172 TL’den işlem görüyor.

''DANANIN KUYRUĞU YARIN KOPACAK''

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş hemen hemen hergün yatırımcılarına yaptığı yatırım uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Altın da 'Dananın kuyruğu yarın kopacak' diyen Memiş yatırımcıları ve piyasaları nelerin beklediğine değindi.

İSLAM MEMİŞ ŞU DEĞERLENDİRMELER DE BULUNDU

Fed’in artık faiz oranlarının çok uzun süre yüksek kalması durumunda istihdam piyasası ve ekonomiye yönelik risklerden endişe duyduğunu belirten Memiş, bir sonraki politika hamlesinin faiz artışı olması olası değil dedi. Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları sonrası 10 yıllık tahvil faizi arttı, 4,3 baz puan artarak yüzde 4,312 seviyesine çıktı. 2 yıllık tahvil faizi de arttı, 2,3 baz puan artarak yüzde 4,641 seviyesine çıktı.

Tüm ihtimaller yüzde 50 yüzde 50. Neden? Çünkü piyasa merkez bankalarının kontrolünde. Serbest piyasa fiyatlaması yok. Oyalamaya devam edecekler. Bu ortamda kısa vadeli pozisyon almak yürek ister! Perşembe günü dananın kuyruğu kopacak! Ona göre tedbir alırsınız.

“TEDBİR ALIN”

Yarın ve Cuma günü açıklanacak enflasyon verisi sonrasında sert dalgalanmalara neden olabileceğini söyleyen Memiş, Aşağı ya da yukarı yönlü sert kırılma kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Hangi yöne doğru ilerleyeceğinin net olmadığını belirten Memiş piyasaların çok sıkışık olduğunu belirtti.

Ekonomi Haberleri