TC Kimlik Numarasını Bilenler Zamlı Emekli Maaşını Hemen Öğreniyor!

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Bugün Meclis'e sunulacak tasarı 3,7 milyon emekliyi kapsayacak. Peki hangi emekli ne kadar zam alacak? Maaşını ne zaman öğrenecek? Haberimizde...

Emeklileri et, süt ürünleri, meyve sebze gibi zorunlu besin ihtiyaçlarını bile almaktan geri koyan zamlardan neredeyse 4 milyon emekli pay alamamıştı.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olduğunu açıkladı. Yeni zamlı maaştan 2024 Temmuz-Aralık döneminde etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 707 bin kişi oldu.

Peki emekliler zamlı maaşlarını nasıl öğrenecek? e-devletten nasıl öğrenildiğinin adımlarını haberimizde derledik.

EMEKLİLER ZAMLI MAAŞLARI NE ZAMAN ALACAK?

SSK emeklileri, tahsis numaralarının son hanesine göre maaş alıyor. Son rakamı 9 olanlar her ayın 17'sinde; 7 olanlar 18'inde; 5 olanlar 19'unda; 3 olanlar 20'sinde ve 1 olanlar ise her ayın 21'inde maaş almaya hak kazanır.

Güler, emekli maaşı için düzenlediği basın toplantısında basın mensupları, yeni zamlı maaşının hesaplara ne zaman yatacağını sordu.

Güler o soruya şu yanıtı verdi:

"Bunun kanunlaşma süresi var. Yürürlük süresini herhangi mağduriyet oluşmaması için düzenleyeceğiz. Önce komisyon, komisyondan sonra genel kurul, kanunlaştıktan sonra yürütme maddesini bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde yarından itibaren düzenleyeceğiz."

E- DEVLETTEN ZAMLI MAAŞA NASIL BAKILIR?

Emeklilerin alacakları zamlı maaşlar ne kadar? Sadece bir dakikalık bir işlemle bunu öğrenebilir. İşte o işlem..

Öncelikle e-devlet şifrenizi bilmeniz gerekiyor. Ardından e-devlet ana sayfasına turkiye.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifrenizi girdikten sonra arama alanına yazmanız gereken ise "4A Emekli Ödeme Bilgileri"

Çıkan seçeneklerde 4A Ödeme Bilgilerine tıklamanız yeterli olacak.

Ekonomi Haberleri