Tarım ve Orman Bakanlığı zam açıkladı: 3000 TL oldu!

Su ürünleri yetiştiricileri için yeni destekler açıklandı. 2024-2026 döneminde belirlenen türlere özel teşvikler sunulacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2026 döneminde su ürünleri yetiştiricilerine yönelik yeni destekleri açıkladı. Alabalık, sazan ve midye gibi belirli türlerde yapılan yetiştiricilik faaliyetleri için kilo başına çeşitli destek ödemeleri yapılacak.

YENİ TÜR YETİŞTİRİCİLİĞİNE 3 LİRA DESTEK

Buna ek olarak, yeni türlerin yetiştiriciliği için kilo başına 3 lira destek ödenecek. Toprak havuzlarda balık yetiştiriciliği yapan küçük ölçekli üreticilere ise 1,50 lira destek sağlanacak.

İLAVE DESTEKLER BELİRLENDİ

Öte yandan, proje kapasitesi 50 ton ve altı olan yetiştiriciler için 0,60-0,99 lira, kapalı devre üretim yapanlara ise 2,40-6 lira arasında değişen ilave destekleme ödemeleri yapılacak. Üretici birliklerine üye olanlar 0,04-0,12 lira ve birinci derece tarımsal amaçlı örgüt üyeliği bulunanlar 0,02-0,06 lira ilave destek alabilecek.

MÜRACAAT ŞARTLARI

Destek almak isteyen üreticilerin, tesislerinin bulunduğu il ya da ilçe müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Kamu kurumları bu desteklerden yararlanamayacak. Destekleme ödemeleri, üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak. Ödemeler icra, haciz gibi işlemlere konu edilemeyecek.

MİDYELER İÇİN 1 LİRA DESTEK

Midye yetiştiriciliği yapan üreticilere, kilo başına 1 lira temel destek ödemesi yapılacak. Destek ödemeleri, Hayvancılık Desteklemelerine İlişkin Karar kapsamında, Bakanlık bütçesinden karşılanacak.

Ekonomi Haberleri