30 Bin yumurta bırakabiliyor! Fiyatı 700 lira oldu

Antalya'da balık restoranlarının yeni gözdesi Aslan Balığı oldu.

Türkiye denizlerinde ilk defa 1985 yılında görülen Aslan Balığı, Antalya gıde piyasasını alt üst ediyor. Kolayca üreyebilen bu balık türü Antalya'da ortaya çıktı. Toplamda 13 kilo 450 gram ağırlığında yakalanan Aslan Balığı, Büyükşehir Belediyesi tarafından balığın yenilerek tüketilmesi ce popülasyon kontrolünün sağlanması için EKDAĞ Düden Park ve Balık Çarşısı'nda satılmaya başladı.

GÜNDE 30 BİN YUMURTA BIRAKIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ A.Ş.'nin Genel Müdürü Ahmet Aydın konu hakkında yaptığı açıklamasında balığın günde 30 Bin yumurta bırakabildiğinin altını çizdi. Aslan balığının bir çok balık türünü tehdit ettiğinin altını çizen Aydın, denizlerdeki çeşitliliğin azalmaması için düzenledikleri av yarışlarına da değindir. Aydın, “EKDAĞ olarak Konyaaltı tesislerimizde aslan balığı yakalama yarışmaları yapıyoruz, en büyük ve en çok aslan balığını yakalayanlara ödüller veriyoruz. Balıkçılardan ya da yarışma düzenlediğimiz yarışmacılardan temin ederek, EKDAĞ Düden Park balık çarşımızda satışa sunuyoruz." dedi.

ELDİVENLE AYIKLANIYOR

Aslan Balıkları zehirli dikenleri olan bir tür olduğu için ayıklama ve temizleme işlemi üst düzey bir dikkat gerektiriyor. Eldiven ve makas yardımıyla temizlenmesi gereken bu tür hakkında EKDAĞ A.Ş.'nin Genel Müdürü Ahmet Aydın, uyarılarda bulundu. Aydın, “Aslan balığındaki problem dikenleri, yakalandığı zaman dikenlerini elinize dokundurmadığınız zaman problem yok, dikenlerinden arındırıldıktan sonra diğer balıklardan hiçbir farkı yok. Protein anlamında da oldukça zengin. Avlanması zor bir balık, kaya altında yetiştiği için zıpkınla avlanabiliyor. Haftalık 40-50 kg arasında, günlük 7-8 kg civarında satılıyor” dedi.

SOFRALARDA BAŞ KÖŞEYİ ALDI

Restorana gelen misafirler Aslan balığını tattıktan sonra aromatik bir tadı olduğunu söyleyerek çok beğendiklerini belirtiyorlar. Kilosu 700 lirayı bulan Aslan balığı bu yaz Antalya gıda piyasasının altını üstüne getiriyor.

Ekonomi Haberleri