Sigaraya 6 TL zam iddiası! O tarihten itibaren geçerli olacak

Sigara fiyatlarına bir kez daha zam geliyor! Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, önümüzdeki ay sigara fiyatlarına 5-6 TL arasında artış beklendiğini belirtti.

Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanan verilerin ardından, sigara başta olmak üzere alkol ve akaryakıta ÖTV zammı gelmişti. Bazı markalar, zammın ardından fiyatlarını 3 TL kadar düşürmüştü. Ancak bugün gelen son habere göre, sigara fiyatlarına yeniden zam yapılacak.

Temmuzdaki zammın ardından, Ağustos ayında da sigara fiyatlarında artış olacak. Markalar, Ağustos ayından itibaren sigara fiyatlarını güncelleyecek, beklenen zam miktarı ise 5-6 TL civarında.

TÜM MARKALAR ETKİLENECEK

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sigara zammı hakkında yaptığı açıklamada, ''Sigaraya önümüzdeki ay tekrar 5-6 lira daha zam gelirse yok daha neler dermisiniz?''. ifadelerini kullandı. Bu açıklama, birçok kişi tarafından Ağustos ayında 5 TL'lik bir zam olarak yorumlandı. Zammın tüm sigara markalarını etkileyeceği tahmin ediliyor.

O TARİHTEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

ÖTV zammının ardından 1 Ağustos'tan itibaren fiyatların yeniden güncelleneceği iddiası, sigara tiryakileri arasında endişeye neden oldu. Konu kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, zamın ay başında resmileşmesi bekleniyor.

Şu anda en ucuz sigara 53 TL'den satılıyor. 5 TL'lik bir zamla birlikte, en düşük sigara fiyatının 58 TL'ye çıkabileceği öngörülüyor.

Ekonomi Haberleri