SGK Yeni Duyurdu: Bilmeyen Kalmadı! Emekliler O Hizmetten Böyle Yararlanacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sadece emeklileri kapsayacak hizmetini duyurdu.

3 Temmuz'da alınan emekli maaş zammı kararının ardından yaklaşık 2 milyona yakın vatandaş hiç zam alamazken milyonlarca emekli için de en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak kaldı. Zorunlu beslenme ihtiyaçlarını karşılamakta bile güçlük çeken emekliler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vaad ettiği "emekliler yılı"nı yaşayamamaktan şikayetçi.

Bu duruma pansuman bile olamayacak şekilde emeklilere sunulan hizmetlerden ilki Mayıs ayında duyurulan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında tatil yapabilme imkanıydı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde öğrencilerin konaklamadığı yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açıldı.

Bir başka hizmet ise geçtiğimiz hafta SGK tarafından "dijital kimlik kartı" olarak duyuruldu. İşte dijital kimlik kartının detayları!

DİJİTAL KART NASIL OLUŞTURULUR?

Kurumun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye Yüzyılı emektarlarımızın 'Emekli Dijital Kimlik Kartı' hazır. Emeklilerimize özel yapılan indirimler ve birçok fırsatlara 'http://emekliler.gov.tr' adresi üzerinden erişebilirsiniz." ifadeleri kullanıldı.

SGK'nin paylaşımında "emekliler.gov.tr" internet sitesi üzerinden "dijital kimlik kartı"nın nasıl oluşturulacağına ilişkin videoya da yer verildi.

Buna göre, emekliler, oluşturulduktan sonra PDF çıktısı alınacak dijital kimlik kartı üzerindeki QR kodla kendilerine özel indirimlerden faydalanabilecek.

Ekonomi Haberleri