Zam Bekleyen Emekliyi Küplere Bindirecekler: 12 Bin TL'yi Çok Buldular!

En düşük emekli maaşı için kulislerde 12 bin - 12.500 rakamı konuşuluyor ancak, işin uzmanları hiç de öyle söylemiyor. Emekli maaşına yapılacak 500 TL'lik zam farkı bile 1 milyona yakın emeklinin zamdan yararlanmasını engelliyor.

En düşük maaşın 12 bin 500 liraya yükseltilmesi halinde ise 4.5 milyona yakın emekli bu iyileştirmeden yararlanacak.

12 bin liraya yükseltilmesi durumunda ise bundan 3 milyon 800 bin emeklinin yararlanacağı hesaplanıyor.

Aradaki bu 1 milyonluk fark hükümetin tasarruf tedbirlerine bakılırsa hiç de azımsanacak gibi değil.

Hükümet yine dar gelirliyi ateşe mi atacak?

SGK Başuzmanı İsa Karakaş en düşük emekli maaşı için, “Ekonomi yönetimi ısrarla 12.000 TL'yi bile çok görüyor” deyip düşünülen rakamı açıkladı.

Kulislerde 12.000 TL’nin bile çok olduğu belirtilirken rakamın bundan da az olabileceği dile getiriliyor.

KABİNE TOPLANTISI’NDA GÜNDEM EMEKLİLER

Milyonlarca emeklinin gözü, 16 Temmuz Salı günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine Toplantısı'nda olacak. Kök aylığının düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Nihai kararın verilmesinin ardından zam oranı ve kapsamı netleşecek.

EMEKLİ DÜZENLEMESİ MASADA

En merak edilen başlık ise en düşük emekli aylığını artırmaya yönelik çalışma. Zam miktarı ne kadar olacak, kök aylık mı artacak, hazine desteği mi devam edecek? Nihai karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra verilecek. Zammın kapsam ve oranının netleşmesiyle, yasa değişikliği için harekete geçilecek. Düzenlemenin zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekli ile sınırlı olması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ 2024’TE KAÇ TL OLACAK?

SGK Başuzmanı İsa Karakaş çok çarpıcı bir kulis bilgisi paylaştı. “Almış olduğumuz kulis bilgisine gör, ekonomi yönetimi ısrarla 12.000 TL’yi bile çok görüyor. Şu anda 12.000 TL bile kesinleşmiş değil. Ekonomi yönetimi ısrarla en fazla 11.500 olsun diyor. O da telaffuz ediliyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri